Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan "başörtüsü" deyince Meclis'i terk ettiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'nin açılış töreninde ilk kez Cumhurbaşkanı sıfatıyla konuşma yaparken CHP'li üç vekil tarafından protesto edildi. AK Parti Milletvekili Bülent Turan, CHP Milletvekili Nur Serter'in, Erdoğan konuşurken Genel Kurul salonundan ayrıldığını duyurdu. Serter ile birlikte Birgül Ayman Güler ve Dilek Akagün Yılmaz da Meclis'i terk etti. Erdoğan bu esnada başörtüsünün serbest bırakılmasına vurgu yapıyordu.



AK Parti Ä°stanbul Milletvekili Bülent Turan, CHP Milletvekili Nur Serter'in CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan TBMM'ye hitap ederken Genel Kurul salonunu terk ettiÄŸini duyurdu.

ErdoÄŸan'ın konuÅŸma metninden baÅŸörtüsünün TBMM, üniversite ve ortaöÄŸretimde serbest bırakılmasına iliÅŸkin sözlerinin olduÄŸu bölümün fotoÄŸrafını twitter hesabından paylaÅŸan Bülent Turan, Nur Serter'in bu esnada salonu terk ettiÄŸini söyledi.

Serter, Yılmaz ve Güler

Nur Serter ile birlikte CHP'li vekiller Dilek Akagün Yılmaz ve Birgül Ayman Güler'in de Meclis'i terk ettiÄŸi öÄŸrenildi.

Öyle iddia edildiÄŸi gibi infiale yol açmadı

CHP'li 3 vekil Genel Kurul'u terk ederken ErdoÄŸan o esnada ÅŸunları söylüyordu: "On yıllardır, son derece manasız bir ÅŸekilde sürdürülür baÅŸörtüsü yasağının kalkması, öyle iddia edildiÄŸi gibi toplumda infiale yol açmamış, toplumun normalleÅŸmesi saÄŸlanmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kamu iÅŸ yerlerinde, üniversitelerde, ÅŸimdi de ortaöÄŸretim kurumlarında baÅŸörtüsünün serbest bırakılması, özgürlüklerin önünü açmış, Türkiye'yi normal ve tabii mecrasına sevk etmiÅŸtir."

Bülent Turan, Serter'in salondan ayrılırken ErdoÄŸan'ın konuÅŸma yaptığı bölümü de paylaÅŸtı.

İkna Odaları'nın mimarı

Nur Serter, Ä°stanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı görevindeyken 28 sürecine damga vuran, baÅŸörtülüler için üniversite giriÅŸlerine kurulan ikan odalarının mimarıydı. Serter, baÅŸörtüsü yasağının kalkmasının toplumda infiale yol açacağını savunan önder isimlerden ayrıca.

 

YENÄ°SAFAK


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.