Sosyal Medya

Güncel

Irak ordusundan IŞİD'e operasyon

Diyala’da düzenlenen operasyonda, 20 IŞİD militanı öldü.



Diyala Emniyet Müdürü Tümgeneral Cemil eÅŸ-Åžemri, ordu ve emniyet güçlerinin, "Åžii milislerin" desteÄŸiyle Diyala'nın merkezi Bakuba'nın kuzeydoÄŸusundaki Es-Sudur bölgesinde, terör örgütü IŞİD'e karşı geniÅŸ çaplı operasyon düzenlediÄŸini ifade etti.

Burada IŞİD militanı 20 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi, 10 kiÅŸinin yaralandığını aktaran Åžemri, militanların can kaybının ardından mühimmatlarını bırakarak kaçtığını söyledi.

Åžemri, ordu ve emniyet güçlerinin kat ettiÄŸi ilerlemenin, bölge halkının IŞİD'e karşı kendilerine verdiÄŸi istihbari bilgiler ve destekle saÄŸlandığını ileri sürdü.

IŞİD, EMNİYET MENSUPLARININ EVLERİNİ HEDEF ALDI

Enbar Emniyet MüdürlüÄŸü Polis Åžefi Ahmed Saddak da IŞİD militanlarının Felluce'de emniyet mensuplarına ait 12 evi, patlayıcılarla "havaya uçurduÄŸunu" ifade etti.

Militanların El-Cumhuriyye Mahallesinde hasar verdiÄŸi evleri yaÄŸmaladığını da ifade eden Saddak, yaklaşık 2 aydır IŞİD'in kontrolünde olan Felluce'deki evlerin boÅŸaltıldığı için can kaybı yaÅŸanmadığını kaydetti.

Irak'ta, terör örgütü IŞİD öncülüÄŸündeki silahlı grupların haziran ayında Musul baÅŸta olmak üzere bazı kentlerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeÅŸitli bölgelerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. ABD öncülüÄŸündeki uluslararası koalisyon güçleri de bir süredir IŞİD hedeflerini hava saldırıları düzenliyor.

TRT HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.