Sosyal Medya

Sağlık

Ebola ile ilgili korkunç rakam açıklandı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Liberya, Gine ve Sierra Leone'deki Ebola salgınında ölenlerin sayısının 3 bin 83'e yükseldiğini bildirdi.



DSÖ'den yapılan yazılı açıklamada, Liberya, Gine ve Sierra Leone'de toplam 6 bin 553 Ebolavakası tespit edildiÄŸi belirtildi. 

Buna göre, 23 Eylül'e kadar Liberya'da 3 bin 458 vaka ve bin 830 ölüm, Gine'de bin 74 vaka ve 648 ölüm, Sierra Leone'de iki bin 21 vaka ve 605 ölüm meydana geldiÄŸi ifade edildi.

Batı Afrika'daki salgından etkilenen saÄŸlık çalışanlarının sayısının ürkütücü düzeylerde olmaya devam ettiÄŸi belirtilen açıklamada, 23 Eylül'e kadar 375 saÄŸlık çalışanının hastalığa yakalandığı, 211'inin hayatını kaybettiÄŸi bildirildi.

Salgının daha düÅŸük düzeyde seyrettiÄŸi Nijerya'da 20 vaka tespit edildiÄŸi, 8 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi, Senagal'de ise 1 vaka belirlendiÄŸi kaydedildi.

Batı Afrika'daki salgından bağımsız olarak Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki salgında ise 24 Eylül'e kadar 70 vaka tespit edildiÄŸi, 42 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi belirtildi.

DSÖ, kanıtlanmış tedavi yöntemi ve aşısı bulunmayan Ebola salgınıyla mücadele için küresel kamu saÄŸlığı acil durumu ilan etmiÅŸ, salgınla mücadelede deneysel ilaçların kullanılmasının etik olduÄŸunu açıklamıştı.

DSÖ, gerekli önlemler alınmadığı takdirde, 2 Kasım 2014 tarihine kadar virüs bulaÅŸan insan sayısının 20 bini aÅŸacağı öngörüsünde bulunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.