Sosyal Medya

Kültür Sanat

Camiler kare kare ölümsüzleşecek

Üsküdar Belediyesince 1-7 Ekim'de kutlanan "Camiler Haftası" kapsamında düzenlenecek "Cami ve İnsan" konulu fotoğraf yarışmasında Türkiye'de ve dünyada özel mimarisiyle öne çıkan camilerden kareler yarışacak.



Üsküdar Belediye BaÅŸkanı Hilmi Türkmen, yaptığı açıklamada, "Cami ve Ä°nsan" projesiyle sadece Üsküdar'ın deÄŸil Türkiye'de ve dünyada özel mimarisiyle insanı cezbeden camilerde, insan unsurunun da iÅŸleneceÄŸini söyledi.

Manevi atmosferin deklanÅŸöre yansıdığı anları ölümsüzleÅŸtirmenin önemli olduÄŸuna dikkati çeken Türkmen, Üsküdar'ın "camiler ÅŸehri" olduÄŸunu vurguladı.

Mimar Sinan'ın dünyaca bilinen üç eserinin de Üsküdar'da bulunduÄŸunu ifade eden Türkmen, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Üsküdar, tarihte olduÄŸu gibi günümüzde de inanç turizmin merkezi olmayı hak ediyor. Ä°lçemizdeki, cami, çeÅŸme, medrese, külliye gibi bütün eserlerin çoÄŸunu yeniledik, yenilemeye çalışıyoruz. Üsküdar, Marmaray ile ulaşımın da merkezi haline geldi. Ä°lçemize gelen yerli ve yabancı turistlerin, Üsküdar'ın simgesi haline gelmiÅŸ camilerimizi ziyaret etmesini amaçlıyoruz.

Cami ve Ä°nsan projesi de Üsküdar'a yakışırdı. Bu nedenle bu projeyi çok önemsiyoruz. Yarışma sonrasında güzel, sanatsal fotoÄŸrafların Üsküdar'ın arÅŸivine gireceÄŸine inanıyorum. Yarışmaya katılan fotoÄŸraflar, düzenlenecek sergiyle halkın ve fotoÄŸraf severlerin beÄŸenisine sunulacak. Ayrıca, fotoÄŸraflar bir prestij kitapta toplanacak. Adeta bir görsel ÅŸölenle gerçekleÅŸtirilecek olan etkinlik, medya aracılığıyla da Üsküdar'ın inanç turizmine önemli katkı saÄŸlanmasını hedefliyoruz."

Yarışma hakkında

Yarışmaya katılacak eserlerde herhangi bir tarih kısıtlaması bulunmuyor. Derecelendirme yapılırken, gönderilen fotoÄŸrafın temel fotoÄŸraf özellikleri ve ışık kullanımı gibi konuların yanı sıra "Cami ve Ä°nsan" mefhumunu yansıtması da öncelikle dikkate alınacak.

Daha önce baÅŸka yarışmalarda mansiyon dahil dereceye girmiÅŸ veya ticari amaçla kullanılan fotoÄŸrafların katılamayacağı yarışmaya her yarışmacı en fazla 5 fotoÄŸrafla katılabilecek.

FotoÄŸraflar, Türkiye'de tanınmış fotoÄŸrafçılar ve akademisyenlerden oluÅŸan jüri tarafından seçilecek. Birincinin 3 bin, ikincinin 2 bin, üçüncünün bin lira ile ödüllendirileceÄŸi yarışmada, dereceye girenler dışında 10 fotoÄŸrafa 500'er lira mansiyon verilecek.

Yarışma için fotoÄŸraflar 28 Eylül -1 Ekim arasında gönderilecek. Seçici kurul eserleri 2 Ekim'de deÄŸerlendirecek. Sonuçların duyurulması, lansman ve sergi açılışı 7 Ekim'de yapılacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.