Sosyal Medya

EÄŸitim

Suriyeli öğrencilerin karne sevinci

Gaziantep'in Nizip ilçesindeki çadır ve konteyner kentte barınan Suriyeli öğrenciler karnelerini aldı



Nizip ilçesindeki çadır ve konteyner kentte barınan Suriyeli öÄŸrencilere karneleri verildi.

Ülkelerindeki iç savaÅŸtan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin barındığı çadır ve konteyner kentlerde öÄŸrenim gören 4 bin 45 öÄŸrenci karne sevinci yaÅŸadı.

Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Cengiz GündeÅŸ, Suriyeli öÄŸrencilerin eÄŸitim gördüÄŸü okulları ziyaret etti. GündeÅŸ, ÅŸube müdürü Abdullah DaÄŸlı ve Nizip Konteyner Kent Müdürü Halil Kendirci'yle öÄŸrencilere karnelerini dağıttı.

GündeÅŸ, ilçedeki okullarda olduÄŸu gibi çadır ve konteyner kentlerdeki eÄŸitim öÄŸretim yılının ilk yarısının tamamlanarak, öÄŸrencilerin tatile girdiÄŸini söyledi.

ÖÄŸrencilerin, eÄŸitim gördüÄŸü süre içerisindeki çalışmalarına göre karne alacaklarını ifade eden GündeÅŸ, "ÖÄŸrencilere tatil süresinde bol bol kitap okumalarını öneriyorum. Okullar kapalı olsa da öÄŸretmenlerimiz yine okullarda olacak ve Suriyeli öÄŸrencilere tatil süresinde gerektiÄŸi konularda yardımcı olacaklar" dedi.

Bu arada karne dağıtım töreni sırasında baÅŸarı belgesi alamadığı için aÄŸlayan ilkokul 3. sınıf öÄŸrencisi Fatma Ahmet'i arkadaÅŸları sakinleÅŸtirmeye çalıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.