Sosyal Medya

Coğrafyamız

Pakistan'da bombalı saldırı: 6 ölü

Pakistan'da düzenlenen bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti.



Pakistan'da düzenlenen bombalı saldırıda 6 kiÅŸi hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, ülkenin kuzeybatısındaki Hayber-Pakthunkva eyaletinin baÅŸkenti PeÅŸaver'e bombalı saldırı yapıldı. Åžema Meydanı'ndaki bir atölye önündeki bir aracın içerisine yerleÅŸtirilen uzaktan kumandalı bombanın patlaması sonucu 2'si çocuk 6 kiÅŸi öldü, 11 kiÅŸi yaralandı.

Saldırının ardından BaÅŸbakan Navaz Åžerif'in resmi twitter hesabından yapılan açıklamada," DüÅŸmanlarımız, Pakistan'a karşı savaÅŸ ilan etti. Biz onları yeneceÄŸiz ve milletimiz galip gelecektir" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan BaÅŸbakan Åžerif, Genelkurmay BaÅŸkanı Rahil Åžerif ile son saldırıları deÄŸerlendirmek için baÅŸ baÅŸa görüÅŸtü.

 Pakistan'da son beÅŸ gündür yaÅŸanan saldırılarda aralarında asker, polis ve sivillerin de olduÄŸu 70'ten fazla insan hayatını kaybetti.

Pakistan ordusu, Bannu'da askeri konvoya yapılan saldırıda 20 askerin hayatını kaybetmesinin ardından, Pakistan Talibanı sığınaklarının olduÄŸu Kuzey Veziristan bölgesine hava operasyonu düzenlemiÅŸti. Ordu kaynakları, saldırıda 40 militanın öldürüldüÄŸünü açıklamıştı. 

Hava operasyonlarının ardından Pakistan Talibanı ile hükümet arasındaki barış müzakerelerinde aracı konumunda olan din adamı ve politikacı Sami-ül Hak, bu görevini bıraktığını açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.