Sosyal Medya

YaÅŸam

YSK'dan 25 partiye seçmen kütüğü

YSK, 25 siyasi partiye seçmen kütüklerini vermeyi kararlaştırdı.



Yüksek Seçim Kurulu (YSK) BaÅŸkanlığı, aralarında AK Parti, CHP, MHP ve BDP'nin de olduÄŸu 25 siyasi partiye seçmen kütüklerini vermeyi kararlaÅŸtırdı.

YSK'nın Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararına göre, her yıl ocak ayında siyasi partilerin seçime katılabilme yeterlilikleri yeniden saptanarak ilan edilecek.

Seçim dönemi kavramından, CumhurbaÅŸkanı Seçimi Kanunu'nun 3. maddesinde yer alan 5, Milletvekili Seçimi Kanunu'nun konuya iliÅŸkin 6. maddesinde yer alan 4 ve Mahalli Ä°dareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve Ä°htiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun'un aynı konuya iliÅŸkin 8. maddesinde yer alan 5 yıllık dönemin anlaşılması gerekecek.

Seçmen kütüÄŸü örneÄŸi istemeye siyasi partilerin genel merkezleri yetkili olurken, yetki verilmesi koÅŸuluyla il ve ilçe baÅŸkanları da istemde bulunabilecek. Seçmen kütüÄŸü örneÄŸi istemleri bir seçim döneminde ikiden fazla olamayacak.

Kararla seçmen kütüklerinin verileceÄŸi siyasi partiler ÅŸunlar:

"Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Alternatif Parti, Bağımsız Türkiye Partisi, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, DoÄŸru Yol Partisi, Emek Partisi, Genç Parti, Hak ve EÅŸitlik Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın KurtuluÅŸ Partisi, Halkın YükseliÅŸi Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Hür Dava Partisi, Ä°ÅŸçi Partisi, Liberal Demokrat Parti, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Saadet Partisi, Toplumsal UzlaÅŸma Reform ve Kalkınma Partisi ile Türkiye Komünist Partisi."

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.