Sosyal Medya

Coğrafyamız

Tunus'ta vergi protestosu

Tunus'un Kasrin kentinde, son dönemde vergilerde yapılan artışı protesto eden bir grup göstericinin, kentteki emniyet merkezine saldırdığı bildirildi.



Tunus'un Kasrin kentinde, son dönemde vergilerde yapılan artışı protesto eden bir grup göstericinin, kentteki emniyet merkezine saldırdığı bildirildi. 

Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, kentteki bir emniyet merkezine saldırıda bulunulduÄŸu belirtilerek, söz konusu eylem "tehlikeli bir örnek" olarak nitelendirildi.

Tüm siyasi partiler ve sivil toplum kuruluÅŸlarına "emniyet merkezlerine yönelik ÅŸiddet eylemlerini kınama" çaÄŸrısı yapılan açıklamada, Bakanlığın, ÅŸiddet kullanmadan, kamu kurum ve kuruluÅŸlarına zarar vermeden yapılan barışçıl gösterilerden yana olduÄŸu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, hukuki yollar kullanılmak suretiyle kamu kuruluÅŸlarına zarar verilmesinin önüne geçileceÄŸi ve eylemleri düzenleyenleri yakalamak için gerekli çalışmaların yürütüleceÄŸi vurgulandı.

Tunus'un en yoksul bölgeleri arasında yer alan Kasrin kentinde yüzlerce Tunuslu, vergilerde yapılan artışı 2 gündür protesto ediyor. Güvenlik güçleri, taÅŸ atan göstericilere göz yaÅŸartıcı gazla müdahale ediyor.

 

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.