Sosyal Medya

Dünya

Kutup girdabı ABD'de 21 can aldı

ABD'yi etkisi altına alan kutup girdabından kaynaklanan soğuk havanın 21 kişinin ölümüne neden olduğu bildirildi.



ABD'nin 50 eyaletinde hava sıcaklıklarının donma noktasının altına düÅŸmesine yol açan soÄŸuk hava sisteminin bugün etkisini kaybetmeye baÅŸlaması bekleniyor.

Kutup girdabı soÄŸuklarının yedisi Illinois'de, altısı Indiana'da olmak üzere ülke genelinde çarÅŸamba sabahına kadar toplam 21 kiÅŸinin ölümüne sebep olduÄŸu bildirildi. Ölenlerin bir kısmının evsiz ve sığınaklara gitmeyi kabul etmeyen kiÅŸiler olduÄŸu kaydedildi. Can kayıpların artmasından endiÅŸe ediliyor. 

Hava, kara ve deniz yolu ulaşımını felce uÄŸratan soÄŸuklar nedeniyle ABD genelinde çarÅŸamba sabahı itibariyle 1000'e yakın uçuÅŸ iptal edildi. Yaklaşık 2500 uçuÅŸta da rötar meydana geldi. ABD'de soÄŸuk havanın etkili olmaya baÅŸladığı hafta başından bu yana binlerce uçuÅŸ iptal edilmiÅŸ oldu.

Milyonlarca öÄŸrencinin okullarının tatil edilmesine neden olan soÄŸuklar, çok sayıda iÅŸ yeri ve kuruluÅŸa da "zorunlu izin" yaptırıyor.

Meteoroloji yetkilileri, ABD nüfusunun yaklaşık 190 milyonluk kısmını tehdit eden kutup girdabı adı verilen soÄŸuk hava sisteminin Kanada'ya yöneldiÄŸini, bugünden itibaren etkisini kaybedeceÄŸi tahmininde bulunuyor.

 

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.