Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Neden müslüman olduğumu bilmiyorum'

Eski Başbakanlardan Kosova'nın Geleceği için İttifak Partisi (AAK) lideri Ramuş Haradinay'ın, internet ortamında, ülkede din meseleleri ile ilgili İngilizce olarak açıklama yaptığı bir görüntüsü Kosova'da tartışmaya neden oldu.



Expresss gazetesinin internet sayfasında yer alan videoda, Haradinay'ın Kosova'da din konusunda, merhum Kosova BaÅŸkanı Ä°brahim Rugova'nın görüÅŸüne benzer olan bakış açısı sergilediÄŸi anlaşılıyor. Videoda, Haradinay, babasının hacı olduÄŸunu anmadan, ailesinin nesilden nesile katolik Arnavut olduÄŸunu ve kendisinin neden Müslüman olduÄŸunu bilmediÄŸini söylüyor.

Videoda Haradinay, “Dua etmek ya da ibadet için hiç bir zaman camiye gitmedim" ifadesini kullanıyor. KonuÅŸmasında, Arnavutların adlarının farklı olduÄŸunu kendileri için dinin, Osmanlı idaresinde sadece yaÅŸam biçimi olduÄŸunu kaydeden RamuÅŸ Haradinay, Kosova'da Arnavutların Müslüman olarak görülmesine raÄŸmen farklı yaÅŸadıklarını kaydettiÄŸi görülüyor.

Haberde videonun, Kosova kamuoyu tarafından siyasilerin din konusunda bakış açılarının merak edilmesinden dolayı yayınladığı belirtiliyor. Videoda vatandaÅŸlar arasında tartışmalara neden olurken, Haradinay'ın bu konuda açıklama yapmasını istediler,

DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.