Sosyal Medya

Güncel

İBB: Hiçbir vakfa nakit aktarımı söz konusu değildir

İBB, medyada yer alan 'Vakıflara para aktarılıyor' haberlerini kesin bir dille yalanladı.



Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi (Ä°BB) medyada yer alan "Vakıflara para aktarılıyor" haberlerini kesin bir dille yalanladı.

Konuyla ilgili Ä°BB'den yapılan açıklamada ÅŸu ifadeler kullanıldı:

Ä°BB'den hiçbir vakıfa nakit aktarımı kesinlikle söz konusu deÄŸildir.

Bazı medya organlarında çarpıtılarak haber konusu edilen “Ä°BB'den Vakıflara Hizmet Raporu” gerçek dışıdır, doÄŸruluÄŸu teyit edilmemiÅŸ bilgilerle oluÅŸturulduÄŸu anlaşılmaktadır.

Ä°BB'nin Sosyal Belediyecilik anlayışı çerçevesinde ayrım gözetmeden toplumun tüm kesimlerine yaptığı hizmetler, yandaÅŸlık ithamı ile çarpıtılarak algı operasyonu yapılmaktadır. Öyle ki; Milli EÄŸitim Bakanlığı'na baÄŸlı, spor salonu olmayan 280 adet okula yapılan Kapalı Spor Salonları gibi büyük yatırımların maliyetleri dahi vakıflara aktarılmış gibi lanse edilmiÅŸtir. Bu akla ve vicdana sığmayan karalama kampanyası ile ayrıca Terör Örgütü FETÖ'den devralınan okul ve yurtlar için yapılan çalışmalar da görmezden gelinerek hedef saptırılmaya çalışılmaktadır.

Ä°BB'nin tüm faaliyetleri, 5216 sayılı Belediye Kanunu'na, ilgili yasal prosedürler ile protokollere uyularak ve Ä°BB Meclisi'nden bütçe onayları alınarak yapılmaktadır.

Ä°lgili haber ve yayınlar için kurumumuzun her türlü yasal hakkının saklı olduÄŸunu belirtir, kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.