Sosyal Medya

Hazine'den son dakika IMF açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "IMF konusunun gündeme getirilmesinin hiçbir tutarlılığının olmadığı, amacı belli bir algı operasyonu olduğu çok açıktır. Türkiye ekonomisi hiçbir dış yardım ya da desteğe ihtiyaç duymadan yaşadığı spekülatif süreci atlatmıştır'' denildi.



Hazine Bakanlığı, "IMF konusunun gündeme getirilmesi açık bir algı operasyonudur" açıklamasında bulundu.

Son günlerde çeÅŸitli basın yayın organlarında ve sosyal medyada Türkiye'nin IMF ile masaya oturduÄŸu, kredi görüÅŸmesi yaptığı yönünde çıkan haberler ve yapılan paylaşımlara Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklama ÅŸu ÅŸekilde;

"Türkiye ekonomisi ile ilgili “kriz” beklentisi boÅŸa çıkanların içine düÅŸtükleri hali, umutsuzlukla sarıldıkları yalan ve iftiraların ulaÅŸtığı boyutu ÅŸaÅŸkınlık ve üzüntü ile izliyoruz.

Tüm borçluluk oranları, borç çevirme oranları ve mali disiplin performansı ortaya konularak, Türkiye’nin; ne kredi açısından, ne de teknik destek açısından IMF ile yolunun dahi kesiÅŸmesinin söz konusu olamayacağı defalarca ortaya konulmuÅŸtur. Bu performansa raÄŸmen, IMF konusunun gündeme getirilmesinin hiçbir tutarlılığının olmadığı, amacı belli bir algı operasyonu olduÄŸu çok açıktır.

Türkiye hükümeti makamlarının açıklamalarını besledikleri kin ve nefret sebebiyle dikkate almayanların, iddialarının doÄŸrudan IMF tarafından yalanlanmasına raÄŸmen aynı tiyatroyu oynamaya devam etmelerinin tek bir nedeni vardır. Türkiye hükümetine zarar vermek için, Türk ekonomisine, Türk milletine zarar vermeyi göze almış bir akıl tutulması yaÅŸanmasıdır. Bu hastalıklı ruh hali tehlikeli bir boyuta ulaÅŸmıştır.

Türkiye ekonomisi güçlüdür. Türkiye ekonomisi hiçbir dış yardım ya da desteÄŸe ihtiyaç duymadan yaÅŸadığı spekülatif süreci atlatmıştır ve girdiÄŸi dengelenme sürecini baÅŸarı ile sürdürmektedir. Al

KAYNAK:AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.