Sosyal Medya

CHP Şişli'de Sarıgül'ün karşında kimi aday gösterecek?

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova CHP'nin aday tanıtım tolantısının 9 Şubat'ta yapılabileceğini söyledi. CHP bir 9 Şubat için bir planlama yaptı. Aday tanıtımı ve seçim bildirgesini açıklamak üzere. Ankara Arena Spor Salonu ile görüşmeler sürüyor. Tarih, Arena'nın müsaitlik durumuna göre şekillenecek.



Ankara'da 18 ilçede ittifak için anlaşıldı
 
CHP'deki kulis bilgilierini aktaran Dicle Canova ÅŸunları söyledi:
 
Yarın 50 ile 100 ilçe arasında aday açıklanacak. Bunlar arasında Ä°stanbul'da henüz açıklanmamış 5 ilçe var. Ä°zmir'de 2 ilçe var. Ankara'da da birçok ilçe var. Ankara'da Ä°YÄ° Parti ile yeniden iÅŸ birliÄŸine gidildi. Ankara'da iÅŸ birliÄŸi yapılacak ilçe sayısı 18'e yükseldi. CHP'ye bırakılan ilçeler Çankaya, Yenimahalle, Etimesgut, Polatlı, Mamak, ElmedaÄŸ, AyaÅŸ Kalecik, Haymana ve Evren olarak belirlendi. Ä°YÄ° Parti'ye ise Gölbaşı, Keçirören, Kızılcıhamam, AltındaÄŸ, Sincan, Pursaklar, Nallıhan ve Åžereflikoçhisar bırakılmış durumda. Böylece Ankara'da CHP ile Ä°YÄ° Parti arasındaki iÅŸbirliÄŸinin boyutları geniÅŸlemiÅŸ oldu.
 
Muharrem İnce'ye yakınlık kriter değil
 
Ä°stanbul konusunda parti meclisinde bazı tartışmalar yaÅŸanmasını bekliyoruz. Ä°stanbul'da ÅžiÅŸli ve Silivri üzerinden tartışmalar yürüyordu. Silivri'de Muharrem Ä°nce'nin dünürü Özcan Işıklar bir önceki PM toplantısında adaylığo reddedilmiÅŸti. Ä°nce'ye yakınlığı nedeniyle üstünün çizildiÄŸi yorumları gündeme gelmiÅŸti. Genel merkez kaynakları bunun doÄŸru olmadığını ifade ediyor. Özcan Işıklar'ın Silivri için hala en güçlü isim olduÄŸu söyleniyor. Muharrem Ä°nce ile yol yürümüÅŸ birçok isim aday yapıldı. Bunlardan biri için Bolu adayı Tanju Özcan örneÄŸi veriliyor. Silivri için kriter Muharrem Ä°nce deÄŸil Işıkların yaptığı baÅŸarılı çalışmalar deniliyor. PM'de isminin tekrar gündeme getirilmesinin çok güçlü bir ihtimal olduÄŸunun altı çiziliyor. 
 
ÅžiÅŸli'de Sarıgül'ün karşında kim aday gösterilecek?
 
ÅžiÅŸli'de Sarıgül realitesi var. Bu açıkca ifade ediliyor. Yeni bir formül arayışının gündemde olduÄŸu da belirtiliyor. ÅžiÅŸli için kulislerde yeni bir isim dillendirilmeye baÅŸlandı. Yasemin Öney Cankurtaran'ın ismi öne çıkmaya baÅŸladı. CHP, Sarıgül'ün karşısında ÅžiÅŸli'de bir kadın adayla yarışa girebilir.
 
Kadıköy için tekrar oylama yapılacak
 
BeyoÄŸlu için KılıçdaroÄŸlu Alper Taşı iÅŸaret etti. Maltepe'de mevcut baÅŸkan Ali Kılıç var. Ama bir kadın aday gösterilebileceÄŸi deÄŸerlendiriliyor. Küçükçekmece'de sorun yok. Kendi mecrasında ilerliyor dendi. Kemal Çebi, Sedat Özkan ve Åžefik Ok bu üç isimden biri aday olacak öyle görünüyor.  Buraya önemli bir not daha eklemem lazım. Kadıköy için Åžerdil Odabaşı'nın adaylığı onaylanmıştı. Ancak HDP'ye yakınlığı nedeniyle parti içinde çok tartışılmıştı. Parti yönetimi tartışmaların önünü kesmek için yarınki PM toplantısında yeniden oylanabileceÄŸi söyleniyor. Ancak usul yönünden bir oylama olacak bu. Genel merkez Åžerdil Odabaşı'nın adaylığı konusunda ısrarcı olacak gibi duruyor.
 
DSP'ye katılımlar
 
Kırıcı etkisi olmaz ifadesi kullanılıyor. CHP ve diÄŸer muhalefet partilerinden aday gösterilmeyenlerin merkezi haline geldi. Bu durum yerelde muhalefetin güçlenmesini isteyen anlayışın iÅŸine bu durum gelmez. DSP'ye geçenlerin kiÅŸiliklerinden bağımsız olarak bu tespitin yapıldığı belirtiliyor. Aksi durum kazandırma deÄŸil kaybettirme olur deniyor. ÅžiÅŸli özelinde de, "Ne ÅžiÅŸli eski ÅžiÅŸli ne Sarıgül eski Sarıgül" ifadesi kullanıldı. Siyaset iklimi tamamen deÄŸiÅŸti yerelde ittifaklarla ilk kez seçime gidildiÄŸinin altı çizildi. Seçmenin neticede kazanacak bloÄŸa yöneleceÄŸi vurgulandı.
 
Cananan Kaftancıoğlu krizi aşıldı mı?
 
O konu ÅŸu an kapandı. Aslında istifa ÅŸeklinin rahatsızlık yarattığı genel baÅŸkanın sonrasında istifasını istemeyi düÅŸündüÄŸü iddiaları reddedilmiyor ama bugünler geçtikten sonra herÅŸey deÄŸerlendirilir. Denerek meselenin seçim sonrasına ertelendiÄŸi mesajı veriliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.