Sosyal Medya

Güncel

Zekeriya Öz'ün avukatına FETÖ'den hapis cezası

Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan firari eski savcı Zekeriya Öz'ün avukatı Mustafa Gedik, 'silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.



İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Mustafa Gedik ve avukatı katıldı.

DuruÅŸmada son savunması sorulan sanık Gedik, hakkındaki suçlamaları reddederek beraatini istedi. 

Davayı karara baÄŸlayan mahkeme heyeti, suçun iÅŸleniÅŸ biçimi, örgüt içerisindeki konumu, örgüte olan baÄŸlılığı, olayın özelliÄŸi ve suç konusunun önem ve deÄŸeri ile alt sınırdan uzaklaşılarak sanık Gedik'in "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan önce 7 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Heyet, dava konusu eylemin terör suçu olması sebebiyle bu cezada yarı oranda arttırım yaparak 10 yıl 6 aya hükmetti. Sanığın fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışlarını lehe takdiri hafifletici neden kabul eden heyet, cezayı  8 yıl 9 ay hapse düÅŸürdü. Heyet, sanığın toplam ceza süresi dikkate alınarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Mustafa Gedik'in Bylock kullanıcısı olduÄŸu ve Bylock'taki grup arkadaÅŸlarının bir çoÄŸunun FETÖ firarisi avukatlardan oluÅŸtuÄŸu, örgüte iltisakı nedeniyle KHK ile kapatılan dernek ve kurumlara kaydının bulunduÄŸu, örgütten yargılanan bir çok sanıkla irtibatının bulunduÄŸu kaydedilmiÅŸti.

Ä°ddianamede, sanık Mustafa Gedik'in ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan hapis cezasına çarptırılması istenmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.