Sosyal Medya

Güncel

Ayakkabıda Allah yazılı logoya Müslümanlardan tepki

Amerikan spor giyim markası Nike'ın piyasaya sürdüğü yeni spor ayakkabı modelinin altında Arapça 'Allah' yazısını andıran bir logonun kullanılması Müslümanların tepkisine yol açtı- 'Change.org' adlı internet sitesinde kampanya başlatan ve 14 bine yakın imza toplayan Müslümanlar, şirkete söz konusu ayakkabı modelini piyasadan çekmesi ve satılan ürünleri geri çağırması için çağrıda bulundu.



Amerikan spor giyim markası Nike'ın piyasaya sürdüÄŸü yeni spor ayakkabı modelinin altında Arapça "Allah" yazısını andıran bir logonun kullanılması Müslümanların tepkisine yol açtı.

"Change.org" adlı internet sitesinde baÅŸlatılan kampanyada Nike'ın yeni Air Max serisinin altına yerleÅŸtirdiÄŸi logolarda Arapça "Allah" yazısını andıran simgeler olduÄŸuna dikkat çekildi.

NIKE'A GERÄ° ÇAÄžIRMA ÇAÄžRISI

Nike'a söz konusu seriyi piyasadan çekme ve satılan ürünleri geri çağırma çaÄŸrısı yapılan kampanyada yaklaşık 14 bin imza toplandı.

Kampanyayı baÅŸlatan Saiqa Noreen, kampanya sayfasında, "Nike'ın Allah ismini bir ayakkabının üzerinde bulunmasına izin vermesi çirkin ve korkunç. Bu Müslümanlara karşı bir saygısızlık ve oldukça rahatsız edici, aynı zamanda Ä°slam'ı da küçümseyici." ifadesini kullandı.

Öte yandan ABD basınına konuÅŸan bir Nike yetkilisi, söz konusu logonun Air Max markasının bir versiyonu olarak tasarlandığını vurgulayarak, "Nike, tüm dinlere saygılıdır ve bu konudaki endiÅŸeleri ciddiye alıyoruz. Söz konusu logo, Air Max markasının stilize edilmiÅŸ bir sunumu olması için tasarlandı. Buradaki tek amaç Air Max markasını yansıtmak." görüÅŸünü paylaÅŸtı.

Nike, 1997'de piyasaya sürdüÄŸü bir ayakkabı serisinde de benzeri bir eleÅŸtiri ile karşılaÅŸmış ve ürünlerin satışını durdurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.