Sosyal Medya

Güncel

Pakistan'daki FETÖ okullarının tamamının TMV'ye devri tamamlandı

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Pakistan Direktörü Selahattin Batur, 'Kuetta'daki 3 okulun devralınmasıyla tüm Pakistan'daki FETÖ okullarının TMV'ye devir işlemlerini bugün itibarıyla tamamlamış olduk.' dedi.



Ülkenin batısındaki Belucistan eyaletinin baÅŸkenti Kuetta'da bugün yapılan temaslar sonucunda, Anayasa Mahkemesinin aralıkta aldığı karar doÄŸrultusunda eyaletteki okulların devri yapıldı.

Devir iÅŸlemleriyle ilgili AA muhabirine bilgi veren TMV Pakistan Direktörü Batur, TMV heyetinin ilk olarak Eyalet Ä°çiÅŸleri Bakanı Haydar Ali Åžikoh'u ve Kuetta Kaymakamı Muhammed HaÅŸim Gilzay'ı ziyaret ettiÄŸini belirtti.

Batur, Åžikoh'un, kendi adına devir iÅŸlemine refakat edecek bir bakanlık yetkilisini görevlendirdiÄŸini dile getirerek, "Kuetta'daki biri kız, biri erkek, biri karışık olmak üzere 3 okulun devralınmasıyla tüm Pakistan'daki FETÖ okullarının TMV'ye devir iÅŸlemlerini bugün itibarıyla tamamlamış olduk." diye konuÅŸtu.

Devir iÅŸleminin sorunsuz gerçekleÅŸtiÄŸini söyleyen Batur, "ÖÄŸretmenlerle yaptığımız toplantıda, çalışanlar baÅŸlarında bir Türk yönetici görmek istediklerini söyledi. Çünkü Türk bir yönetici onlar için bir garanti anlamı taşıyor ve Türkler ile çalışmaktan memnun oluyorlar." ifadelerini kullandı.

Okulların mevcut sisteminin güçlü bir merkezi yapıyla yönetileceÄŸini kaydeden Batur, tecrübeli ve yabancı dili iyi konuÅŸan öÄŸretmenlerle mevcut durumun daha ileri taşınacağı bilgisini verdi.

Pakistan Anayasa Mahkemesinin aralıkta aldığı karar doÄŸrultusunda, FETÖ terör örgütü ilan edilmiÅŸ, örgüte baÄŸlı 28 okulun ise TMV'ye devredilmesine karar verilmiÅŸti.


TMV, bir aylık süreçte önce Ä°slamabad'daki merkez yerleÅŸkesini ardından da en çok okulun bulunduÄŸu Pencap eyaletindeki okulları devralmıştı. Ocak ayı içerisinde Hayber Pahtunhva ve Sindh eyaletindeki okulları da devralan TMV, bugün itibarıyla Belucistan'daki okulları da devralarak ülkedeki tüm okulları bünyesine kattı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.