Sosyal Medya

Güncel

Hamas'tan Katar açıklaması: Reddediyoruz

Hamas liderlerinden Halil el-Hayya, Katar’ın Gazze Şeridi'ne hibe olarak gönderdiği yardım fonunu reddettiklerini duyurdu.



Hamas Katar’ın Gazze Åžeridi'ne hibe olarak gönderdiÄŸi fonu reddettiklerini bildirdi.

Hamas liderlerinden Halil el-Hayya, Ä°srail’in Gazze sınırına yakın bir yerde açılan ateÅŸe cevap olarak, geçtiÄŸimiz ÇarÅŸamba günü Katar’ın yeni yardımının ülkeye giriÅŸini engellemesi gibi politikaları nedeniyle, Katar’ın Gazze Åžeridi’ne hibe olarak gönderdiÄŸi fonu reddettiklerini açıkladı.

"İsrail'in işgal politikaları nedeniyle..."

El-Hayya yaptığı basın açıklamasında, Gazze Yeniden Yapılanma Ulusal Komitesi BaÅŸkanı ve Katar’ın Filistin Büyükelçisi Muhammed El-Emadi’ye"Ä°srail’in iÅŸgal politikasına cevap olarak yardımı reddettiklerini bildirdiÄŸini"söyledi.

"Hibeyi reddetme nedenimizi anladı"

Halil el-Hayya, “El-Emadi ile bugün birkaç dosya üzerinde tartıştık. Açıklamalarımızı ve hibeyi reddetme nedenimizi anladı. Gazze, ÅŸantajın bir parçası veya Ä°srail’in seçim tiyatrolarının bir sahnesi olmayacak"yorumunda bulundu.

Söz konusu fon, Katar’ın Gazze’ye hibe olarak gönderdiÄŸi fonun 3. taksiti olan 15 milyon dolar. Katar’ın, toplamda 90 milyon dolar olan yardım fonunu, 15'er milyon dolarlık 6 taksit halinde göndermesi ön görülüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.