Sosyal Medya

Güncel

'Adınız FETÖ'ye karıştı' diyerek dolandırıyorlardı: 5 milyon liralık vurgun yaptılar

İstanbul başta olmak üzere toplam 4 ilde kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp telefonla aradıkları vatandaşları 'Adınız FETÖ’ye karıştı’ diyerek dolandıran çete çökertildi. 31 kişiden yaklaşık 5 milyon lira para toplayan çetenin, Necmettin Erbakan’ın kardeşi Kemalettin Erbakan’ı da dolandıran kişiler olduğu ortaya çıktı.



Ä°stanbul, Ankara, Konya ve MuÄŸla illerinde vatandaÅŸların benzer yollarla dolandırıldığını tespit eden AsayiÅŸ Åžube MüdürlüÄŸü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro AmirliÄŸi ekipleri harekete geçti.
 
Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp telefonla aradıkları vatandaÅŸları 'Adınız FETÖ’ye karıştı' diyerek dolandıran ÅŸüphelileri yakalamak için harekete geçen ekipler teknik ve fiziki takibe baÅŸladı. Dolandırılan vatandaÅŸların evlerinin bulunduÄŸu bölgelerdeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen ekipler ÅŸüphelilerin kimliklerini tespit etti.
 
17 ÅžÜPHELÄ° YAKALANDI
 
Kimlik tespitlerinin ardından operasyon için düÄŸmeye basıldı. Ä°stanbul, Bursa, Ä°zmir ve Åžanlıurfa illerinde düzenlenen eÅŸ zamanlı operasyonda 2’si kadın toplam 17 ÅŸüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan ÅŸüpheliler Ä°stanbul AsayiÅŸ Åžube MüdürlüÄŸüne getirildi.
 
NECMETTİN ERBAKAN'IN KARDEŞİNİ DOLANDIRANLAR
 
Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro AmirliÄŸi’nde ÅŸüphelilerin ifadeleri alındı. Emniyette yapılan iÅŸlemlerde ilginç bilgiler ortaya çıktı. Kasım ayında benzer yöntemle Eski BaÅŸbakan Necmettin Erbakan’ın kardeÅŸi Kemalettin Erbakan’ın çete tarafından dolandırılmaya çalışıldığı ancak Fatih Ä°lçe Emniyet MüdürlüÄŸüne baÄŸlı güven timlerinin dikkati sonucunda ÅŸüphelinin yakalandığı öÄŸrenildi.
 
Çökertilen çetenin Suriye uyruklu ÅŸahısları kurye olarak kullandığı belirtildi. Bunun yanı sıra çete üyelerinin vatandaÅŸlardan dolandırdıkları paralarla 6 adet lüks otomobil ve 1 adet daire satın alarak lüks bir hayat yaÅŸadıkları kaydedildi. Operasyon kapsamında çete tarafından alınan otomobillere ve daireye el konuldu.
 
'FETÖ’YE OPERASYON YAPACAÄžIZ'
 
Çeteden ÅŸikayetçi olan YavaÅŸ ailesi, "Bizi aradılar. Ben savcıyım dediler. Sürekli beni telefonla tuttular. Bankaya gideceksin, bankadaki paraya çekeceksin dediler. Evimizin tapusunu istediler. FETÖ’ye operasyon yapacağız, o yüzden paraya ihtiyacımız var deyip kandırdılar bizi. Bankadan çektiÄŸimiz 93 bin lira, evde olan 5 altın ve bin 700 euro paramızı aldılar" ifadelerini kullandılar.
 
Emniyette iÅŸlemleri tamamlanan 2’si kadın 17 ÅŸüpheli hakim karşısına çıkarılmak üzere adliyeye sevk edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.