Sosyal Medya

Güncel

Zarif: 'Irak'a yönelik vizeyi kaldırmaya hazırız'

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Irak ile vizeleri kaldırmaya hazır olduklarını bildirdi.



Ä°ran devlet medyasındaki haberlere göre, BaÄŸdat'ta 6 Iraklı bakanın katıldığı ticaret konferansında konuÅŸan Zarif, iki ülkenin ticari iliÅŸkileriyle ilgili deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Bölge ülkelerinin kendi aralarında geliÅŸtirecekleri ikili ve çoklu iÅŸ birliklerinin diÄŸer taraflarla kurulacak iliÅŸkilerden çok daha faydalı olduÄŸunu dile getiren Zarif, "Irak ile iliÅŸkilerimizde hiçbir sınır kabul etmiyoruz. Irak'a yönelik vizeyi kaldırmaya, sınır bölgelerinde sanayi ÅŸehirlerinin kurulmasına ve ticari iÅŸ birliÄŸimizi artırmaya hazırız." diye konuÅŸtu.

"Birbirimize güvenerek ülkelerimiz için daha iyi bir gelecek kurabiliriz." diyen Zarif, bölgenin güvenli ve güçlü bir konuma ulaÅŸması için ülkelerin daha fazla dayanışmaya ve iÅŸ birliÄŸine ihtiyaç duyduÄŸunu belirterek, ÅŸunları kaydetti:

"Güçlü ve güvenli bir bölgede, ülkeler komÅŸularının geliÅŸimini kendi ilerlemeleri olarak görür. Güvenli ve güçlü bir bölgede, savaşın yerini müzakere, silah yarışının yerini dayanışma ve yabancılara güvenin yerini kardeÅŸlik duygusu alır."

Zarif, 4 günlük ziyaret kapsamında dün vardığı BaÄŸdat'ta Irak BaÅŸbakanı Adil Abdulmehdi, Meclis BaÅŸkanı Muhammed el-Halbusi ve DışiÅŸleri Bakanı Muhammed el-Hekim ile bir araya gelmiÅŸti.  Süleymaniye ve Kerbela'da yapılacak ekonomi konferanslarına katılacak olan Zarif'in Erbil'de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) yetkilileriyle de bir araya gelmesi bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.