Sosyal Medya

Güncel

MHP'de disipline sevk edilen vekilden ilk açıklama

Samsun'da Cumhur İttifakı krizinin ardından Ak Parti ve MHP İl Başkanları görevden alınırken, MHP’de disipline sevk edilen milletvekili Erhan Usta'dan ilk açıklama geldi.



Ä°ki parti arasında yapılan karşılıklı açıklamaların ardından MHP, Samsun Ä°l BaÅŸkanı Taner Tekin'i görevden alırken, Samsun Milletvekili Erhan Usta'da disipline sevk edildi.MHP'nin bu hamlesinin ardından AK Parti'den yapılan açıklamada da AK Parti Samsun Ä°l BaÅŸkanı Hakan Karaduman'ın açığa alındığı bildirildi.

Partinin aldığı kararın ardından disipline sevk edilecek bir ÅŸey söylemediÄŸini savunan Erhan Usta, Twitter hesabından ikinci bir açıklamada bulundu. Partisinin Samsun'daki oy grafiÄŸini ve AK Parti Ä°l BaÅŸkanı'nın tartışmaları baÅŸlatan açıklamalarını paylaÅŸan Usta, "Kimse MHP'yi aÅŸağılayacak, MHP ile dalga geçecek kudrette deÄŸildir! Milliyetçi-Ülkücü Hareketi, kimseye ezdirecek deÄŸiliz!" ifadelerini kullandı.

Usta'nın açıklamaları ÅŸöyle:

2002, 2007, 2011 yılları genel seçim sonuçlarına göre, MHP'nin Samsun'da almış olduÄŸu oy oranı, Türkiye genelinin altındayken; Haziran 2015 ve Kasım 2015 Seçimlerin sırasıyla 1,6 ve 0,6 puan; 24 Haziran 2018 seçimlerinde ise 5,1 puan Türkiye genelinin üstünde gerçekleÅŸmiÅŸtir. 2009 ve 2014 yıllarında gerçekleÅŸtirilen yerel seçim sonuçlarına göre, MHP'nin Samsun'da almış olduÄŸu oy oranı, büyükÅŸehirde Türkiye Genelinin yaklaşık 8 puan üstünde, ilçelerdeyse Türkiye Genelinin yaklaşık 13 puan üstünde gerçekleÅŸmiÅŸtir.

“YEREL SEÇÄ°MLERÄ°NDE, MHP AVANTAJLI, AKP DEZAVANTAJLIDIR”

Ekonominin gidiÅŸatı da seçim sonuçları üzerinde çok etkilidir. 2009 kriz yılında bile 87,4 olan Ekonomik Güven Endeksinin 2018 yılı Aralık ayında 75,2'e düÅŸtüÄŸü, ekonominin kötüleÅŸtiÄŸi düÅŸünülürse, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, MHP avantajlı, AKP dezavantajlıdır. 24 Haziran 2018 sonuçları ve sıkıntılı ekonomik koÅŸullar göz önünde bulundurulduÄŸunda, Samsun'da MHP, Üç Hilal altında bu seçimlere girse, tarihi baÅŸarı yakalayacaktır! Demek ki bunlar, görülmemekte ve bilmemektedir! MHP'ye olan bu teveccüh neden aÅŸağılanmakta ve alaycı bir ÅŸekilde davranılmaktadır! Samsun'da ittifakı zedeleyen "Buna, ancak gülerim…" diyen AKP Ä°l BaÅŸkanı deÄŸil midir? Samsun'da ittifakı dinamitleyen, "AK Parti olarak, ittifaka ihtiyacı olan bir il deÄŸiliz" diyen deÄŸil midir?

Kimse MHP'yi aÅŸağılayacak, MHP ile dalga geçecek kudrette deÄŸildir! Milliyetçi-Ülkücü Hareketi, kimseye ezdirecek deÄŸiliz! Samsun'da Milliyetçi-Ülkücü Hareketin hakkını savundum! Kesilir belki, ama çekmeye gelmez boynum!

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.