Sosyal Medya

Dövizde son durum: Dolar ve euro gece sert yükseldi

Yılbaşı tatilinden sonra haftanın ilk işlem gününe sakin başlayan dolar ve euro gece saatlerinde birden fırladı. Sabah saatlerine doğru ise geriledi.



Yılbaşı tatilinden sonra dün haftanın ilk iÅŸlem gününe sakin baÅŸlayan dolar ve euro gece saatlerinde birden fırladı. Sabah saatlerine doÄŸru ise geriledi.
 
Piyasalar enflasyon rakamlarına odaklanmışken, dolar fiyatları bgece saatlerinde birden fırladı. Dolar kuru fiyatlarının yükseliÅŸi ile birlikte euro da yukarı yönlü bir ivme gösterdi.
 
2019'un ilk iÅŸlem gününe 5.30 seviyelerinden baÅŸlayan dolar/TL kuru, gece yarısından sonra sert yükselerek 5.70 seviyelerini gördü. Yine dün güne 6.09 seviyesinden baÅŸlayan Euro/TL ise 6.43 seviyesine kadar yükseldi.
 
Dolar kuru ÅŸu anda 5,42 euro ise 6,16 seviyelerinde bulunuyor.
 
Türkiye aralık ayı enflasyon verilerinin bugün açıklanması bekleniyor. Piyasaların gözü kulağı açıklanacak enflasyon rakamlarına çevrilmiÅŸ durumda. Kasım ayında yüzde 21.62 olarak açıklanan yıllık enflasyonun bu ay yüzde 20.60, aylık bazda ise yüzde1.44 düÅŸen TÜFE'nin eksi 0.78 olması bekleniyor.

MilliGazete

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.