Sosyal Medya

Habertürk yazarı: ABD tampon bölge oluşturma üzerinde çalışıyor

Serdar Turgut- Habertürk



Tatil döneminde olmamıza raÄŸmen normalde sesiz olması gereken Washington fokur fokur Suriye kaynıyor.
 
Ortada bir boÅŸluk doÄŸduÄŸunu ve OrtadoÄŸu'nun boÅŸluk kaldırmayacağını bilen devlet birimleri BaÅŸkan Trump’ı memnun edecek bir devlet stratejisi oluÅŸturmaya uÄŸraşıyorlar Suriye için.
 
Ulusal güvenlik konularında etkili Cumhuriyetçi senatör Lindsley Graham, Genelkurmay BaÅŸkanı Dunford ile görüÅŸtükten sonra Beyaz Saray’da yakında Türkiye’de olacak Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile strateji konuÅŸtu.
 
SINIRIMIZA TAMPON BÖLGE
 
Bu konuÅŸmalardan sızan ama henüz resmen teyit edilmeyen bilgilere göre Amerikan yönetimi güneye çekilecek PYD ile Türkiye sınırı arasında bir PYD'den arınmış alan (tampon bölge) oluÅŸturma planı üzerinde çalışıyor.
BaÅŸkan ErdoÄŸan da Türkiye’nin asıl hedefinin sınırlarının güvenliÄŸi olduÄŸunu söylediÄŸinden Amerikan kaynakları bu gelinen noktanın Türkiye’nin taleplerini tatmin edeceÄŸini umuyorlar.
 
Ä°çinde PKK etkisinin iyice temizlendiÄŸi Suriye Kürtler'nin, Türkiye’nin talep ettiÄŸi gibi, sınırdan Türkiye açısından güvenli uzaklığa 30-40 kilometre güneye çekilmesinin saÄŸlanması üzerinde düÅŸünüldüÄŸü söyleniyor Washington’da.

YAZININ TAMAMI Ä°ÇÄ°N TIKLAYIN

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.