Sosyal Medya

Hangi poşetler ücretsiz verilecek?

Türkiye genelinde, doğanın kirlenmesini önlemek amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı 'ücretli poşet uygulaması', bugünden itibaren başladı. Edirne'de marketlere alışveriş yapmaya giden kişilerden bazıları satın aldıkları ürünleri, her biri için 25 kuruş ücret ödedikleri poşetlere koydu. Bazı kişiler ise ücret ödememek için yanlarına getirdikleri poşetleri kullandı.



DoÄŸayı korumak amacıyla baÅŸlatılan uygulamayı yerinden bulan Edirneliler, geç kalındığını dile getirdi. Marketten aldığı ürünleri ücret ödeyerek temin ettiÄŸi poÅŸetle taşıyan Harun Kalender, "Bugün yaptığım alışveriÅŸteki malzemeleri taşımak için 2 lira poÅŸet parası ödedim. UnutmuÅŸum, bilseydim evden poÅŸet getirirdim. Ama yine de çevreyi ve doÄŸayı korumak amacıyla baÅŸlatılan uygulamayı geç kalınmış uygulama olarak görüyorum" dedi. AlışveriÅŸe bez torbayla gelen AyÅŸe Demirdal ise uygulamayı doÄŸru bulduÄŸunu belirterek, "Ücretli poÅŸet uygulamasını doÄŸru buluyorum. Bu sayede doÄŸa korunmuÅŸ olacak. Ben alışveriÅŸ yapmaya yanımda poÅŸetimle geldim" diye konuÅŸtu.
 
'YENÄ° DÖNEM BAÅžLADI'
 
Dilaverbey Mahallesi'nde market sahibi Rifat Mitrani, gramajı düÅŸük ürünler için poÅŸetlerin bedelsiz olduÄŸunu belirterek, "Bugün ücretli poÅŸet uygulamasına baÅŸladık. Devletin vermiÅŸ olduÄŸu bir standart var. Bu standart doÄŸrultusunda 25 kuruÅŸ alıyoruz. Fakat gramajı düÅŸük satın alınan ürünlere konulan poÅŸetlerden ücret almıyoruz. Bununla ilgili gramaj olarak standart var. Gramajı düÅŸük olan poÅŸetler bedelsiz, uygun olanlardan ise 25 kuruÅŸ ücret alıyoruz" dedi.
 
Edirne Çevre ve Åžehircilik Müdürü Abdullah Bülbül, çevreyi plastik atıklardan kurtarmak ve gelecek nesillere daha yaÅŸanılabilir bir ortam bırakmak için bugünden itibaren Türkiye'de yeni bir dönemin baÅŸladığını söyledi. Bülbül, "Çevreyi kirliliÄŸini önlemek amacıyla baÅŸlatılan, satış noktalarındaki plastik poÅŸetlerin tüketicilere 25 kuruÅŸ karşılığında veriliyor. Kalınlığı 15 mikronun altında olan, gıdanın doÄŸrudan temas ettiÄŸi ve hijyen için ihtiyaç duyulan birincil ambalaj poÅŸetleri ise ücretsiz verilmeye devam edilecek" dedi.
 
KAYNAK:DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.