Sosyal Medya

MHP'de sular durulmuyor: Samsun İl Başkanı Tekin görevden alındı, milletvekili Usta disipline gönderildi

Samsun'daki AK Parti-MHP tartışması sonrası MHP Genel Merkezi harekete geçti.



MHP Genel Merkezi, Samsun Ä°l BaÅŸkanı Taner Tekin'in görevden alındığını duyurdu. MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta ise disiplin kuruluna sevk edildi.
MHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Cumhur Ä°ttifakı ruhuna aykırı faaliyetlerinden dolayı MHP Samsun Ä°l BaÅŸkanı görevden alınmıştır. MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın da Merkez Disiplin Kurulu'na sevki hususunda gerekli çalışmalar baÅŸlatılmıştır" denildi.
 
'MHP'NÄ°N GÖRÜÅžLERÄ° ALINMAZSA YARIÅžMAKTAN YANAYIZ'
 
Samsun'daki tartışma, AK Parti'nin ilde 7 belediye isteyen MHP'ye 2 belediye bırakmasıyla baÅŸlamıştı. AK Parti'yi eleÅŸtiren MHP'li Usta, "Jest ile rest arasında bir harf farkı var. Ä°ttifak olmazsa olmazımız deÄŸil" diyerek, ÅŸunları söylemiÅŸti:
 
"Bir ilçede Milliyetçi Hareket Partisi çok güçlü olarak görülüyor ve vatandaÅŸ istiyorsa bunun MHP'ye bırakılmaması ittifakın toplam oyuna zarar verir. Biz bu açıdan hakkaniyetli olunmasını gerektiÄŸini ifade ediyoruz. Çünkü seçmen davranışlarına uygun hareket edilmesi lazım."
MHP Samsun Ä°l BaÅŸkanı Tekin, 15 Aralık'ta Samsun'da bir yerel televizyon kanalında katıldığı programda "Samsun'da hiçbir partiyle pazarlık masasına oturmadık. AK Parti veya herhangi bir partiyle bir görüÅŸme, pazarlık ve anlaÅŸma söz konusu deÄŸil. Samsun'da ittifak yapılıp yapılmayacağı henüz netlik kazanmadı. Olursa hangi kapsamda yapılacağı da belirsiz. MHP'nin görüÅŸleri dikkate alınmazsa yarışmaktan yanayız" demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.