Sosyal Medya

Güncel

İranlı Sığınmacılar İngiltere'yi Alarma Geçirdi

İngiltere'nin doğu kıyısına 6 İranlı sığınmacının botla ulaşması üzerine İçişleri Bakanı Sajid Javid, Noel tatilini yarıda kesti.



Ä°ngiltere'nin doÄŸu kıyısına 6 Ä°ranlı sığınmacının botla ulaÅŸması üzerine Ä°çiÅŸleri Bakanı Sajid Javid, Noel tatilini yarıda keserek iÅŸbaşı yaptı.

Ä°ngiltere'nin doÄŸu kıyısındaki Kingsdown'da bir plajda bu sabah bulunan Ä°ran uyruklu 6 sığınmacının ülkeye botla ulaÅŸtığı bildirildi. Ä°ranlı sığınmacılarla birlikte kasım ayından bu yana ManÅŸ Denizi'ni geçerek Ä°ngiltere'ye ulaÅŸmaya çalışan sığınmacı sayısı 220'yi buldu.

GeliÅŸme üzerine Noel tatilini yarıda keserek iÅŸbaşı yapan Ä°çiÅŸleri Bakanı Javid'in konuyla ilgili Fransız mevkidaşı Christophe Castaner ile telefonda görüÅŸtüÄŸü açıklandı.

Javid, sosyal medya hesabından paylaÅŸtığı mesajda da Castaner'e teÅŸekkür ederek, Ä°ngiltere ve Fransa'nın yasa dışı göçe karşı birlikte hareket edeceÄŸini belirtti.

Ä°ngiltere'ye ulaÅŸan sığınmacıların çoÄŸunluÄŸunu Ä°ran ve Suriye vatandaÅŸlarının oluÅŸturduÄŸu belirtiliyor.

Ä°ngiliz basınında yer alan haberlerde, Fransa'da insan kaçakçılarının Ä°ngiltere'nin Avrupa BirliÄŸinden ayrılmasının (Brexit) ardından sınır kontrollerinin sıkılaÅŸacağını öne sürerek sığınmacıları ManÅŸ Denizi'ni geçmeye ikna etmeye çalıştıkları ileri sürüldü.

Cuma günü ülkenin doÄŸusundaki liman kenti Dover açıklarında 12 sığınmacı yakalanmıştı.

Ä°ngiltere 2015'te Avrupa'da yaÅŸanan büyük sığınmacı krizi sırasında ülkeye ulaÅŸacak sığınmacıları kabul etmeme, buna karşılık Suriye'ye komÅŸu ülkelerdeki kamplardan sığınmacı seçerek almaya karar vermiÅŸti.

Ä°ngiltere'nin bu kapsamda 2020'ye kadar kabul edeceÄŸi açıklanan toplam 23 bin sığınmacıdan ÅŸu ana kadar sadece 11 bini ülkeye ulaÅŸtı.

AA

Kaynak: Ä°ranlı Sığınmacılar Ä°ngiltere'yi Alarma Geçirdi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.