Sosyal Medya

Başörtüsündeki İğneden Dolayı Sınava Alınmadı

ALES sınavına girmek isterken başörtüsündeki iğne yüzünden sınava alınmayan genç, sınav görevlilerinin cezalandırılması talebiyle Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) başvurdu



Ankara'da Akademik Personel ve Lisansüstü EÄŸitimi GiriÅŸ Sınavı'na (ALES) girmek isteyen genç kız, sınav salonunda sınav görevlileri tarafından, baÅŸörtüsündeki iÄŸnenin nizami olmadığı gerekçesiyle uyarıldı.

Ä°TÄ°RAZ ETTÄ°

Görevliler, örtüdeki iÄŸnenin çıkarılmasını istedi. Bunun üzerine öÄŸrenci, iÄŸnenin son derece basit ve sıradan olduÄŸunu, yaptıklarının insan haklarına aykırı olduÄŸunu söyleyerek görevlilere karşı çıktı.

Ä°ÄžNEYÄ° ÇIKARTTI

Sınava girmenin eÄŸitim hakkı olduÄŸunu söyleyen genç kız, görevlilerin tavrından ÅŸikayetçi oldu ve zabıt tutulmasını istedi.

Sınav gözetmenleri, öÄŸrencinin iÄŸnesinin çıkarılmasında ısrarcı olup, öÄŸrenciye polis çağıracaklarını söylediler.

Gözetmenler, ayrıca öÄŸrenciyi sınav huzurunu bozmakla suçladılar. ÖÄŸrenci, baÅŸörtüsündeki iÄŸneyi çıkartarak sınıftaki panoya taktı.

ŞİKAYETÇÄ° OLDU

Gözetmenler buna izin veremeyeceklerini söylediler ve tartışma büyüdü. Bu sırada sınav saati geldi ve öÄŸrenci sınıftan çıkarıldı.

BaÅŸörtüsündeki iÄŸne tartışması nedeniyle sınava geç kalan ve katılamayan öÄŸrenci, ÖSYM'ye, görevliler hakkında ÅŸikayet dilekçesi yazdı.

SINAV GÖREVLÄ°LERÄ° UYGUN EĞİTÄ°MDEN GEÇSÄ°N TALEBÄ°

ÖSYM'den cevap gelmemesi üzerine ise öÄŸrenci KDK'ya baÅŸvurdu. ÖÄŸrenci, sınava alınmamasına neden olan görevlilerin cezalandırılması ve bir daha böyle maÄŸduriyetler yaÅŸanmaması için sınav görevlilerinin uygun eÄŸitimden geçirilmesini talep etti.

GÖREV VERMEME CEZASI

KDK, ilgili iddiaları incelemek için ÖSYM BaÅŸkanlığı'ndan bilgi ve belge talep etti. Ombudsman, elde ettiÄŸi bilgiler ışığında 'Sınav Görevlilerinin Sınav Kurallarına Aykırılık TeÅŸkil Eden Filleri ve Uygulanacak Yaptırımlara Ä°liÅŸkin Yönerge' hükümlerince, ÖSYM'nin, 6-12 ay süreyle ilgili gözetmenlere sınav görevi verilmemesini kararlaÅŸtırdığını öÄŸrendi.

Kaynak: Ä°HA

Kaynak: BaÅŸörtüsündeki Ä°ÄŸneden Dolayı Sınava Alınmadı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.