Sosyal Medya

Güncel

Müjdat Gezen'in ardından Metin Akpınar da itiraz etti

Halk TV'de yayınlanan Halk Arenası programında yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan oyuncu Metin Akpınar, hakkında verilen adli kontrol kararına itiraz etti.



Katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle sanatçı Metin Akpınar hakkında “Halkı T.C. hükümetine karşı silahlı isyana tahrik", “CumhurbaÅŸkanına hakaret” , "halkın bir kesimini aÅŸağılama” ve "suçu ve suçluyu övme" suçundan soruÅŸturma baÅŸlatıldı. Müjdat Gezen ise “CumhurbaÅŸkanına hakaret” suçundan aynı soruÅŸturmada yer aldı.

MAHKEMEDEN ADLÄ° KONTROL KARARI

Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre, Anadolu Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nca baÅŸlatılan soruÅŸturma kapsamında Müjdat  Gezen ve Metin Akpınar savcılıkta ifade verdi. Yurt dışına çıkmamak ve karakola imza atmak ÅŸeklinde adli kontrol hükümleri uygulanmak koÅŸuluyla mahkemeden serbest kaldı.

“KAÇMA ÅžÜPHESÄ° YOK”

 

Metin Akpınar adına avukatı Ä°rem HekimoÄŸlu adli kontrol kararına itiraz etti. Ä°tiraz dilekçesini adli kontrol kararı veren Anadolu 3. Sulh Ceza HakimliÄŸi’ne sundu. Dilekçede, adli kontrolün kaçma ÅŸüphesi olan kiÅŸiler için uygulanan tedbirler olduÄŸu belirtildi. Akpınar açısından böyle bir durumun söz konusu olmadığı, kaçma ÅŸüphesinin bulunmadığı kaydedildi. Metin Akpınar’ın halka mal olmuÅŸ bir sanatçı olduÄŸu, sokaÄŸa çıktığında dahi bir çok hayranıyla karşılaÅŸtığı anlatılan dilekçede, adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının gerekmediÄŸi belirtildi.

“UYGUN GÖRÜLMEZSE ÜST MAHKEME Ä°NCELESÄ°N”

Adli kontrol kararlarının kaldırılması talep edilen dilekçede, talebin uygun görülmemesi halinde itirazın bir üst mahkeme olan Anadolu 4. Sulh Ceza HakimliÄŸi’ne gönderilmesi talep edildi.

SÜREÇ NASIL Ä°ÅžLEYECEK?

Adli kontrol kararını veren Anadolu 3. Sulh Ceza HakimliÄŸi, Akpınar’ın talebini deÄŸerlendirecek. Uygun görürse adli kontrolü kaldıracak, adli kontrolün kaldırılması talebini reddederse dosyayı bir üst mahkemeye gönderecek. Bu durumda talebi Anadolu 4. Sulh Ceza HakimliÄŸi deÄŸerlendirip karara baÄŸlayacak.

MÜJDAT GEZEN DE BAÅžVURMUÅžTU

GeçtiÄŸimiz hafta sanatçı Müjdat Gezen de mahkemeye baÅŸvurarak adli kontrol hükümlerinin kaldırılmasını talep etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.