Sosyal Medya

Güncel

Habertürk yazarı: Washington’da dolaşmakta olan üç söylenti var

''Bir süredir Washington’da dolaşmakta olan üç söylenti var ki bunları belirtmek lazım. Çünkü bunları birden fazla birimden duymuş durumdayım.'' Serdar Turgut/Habertürk



Bir süredir Washington’da dolaÅŸmakta olan üç söylenti var ki bunları belirtmek lazım. Çünkü bunları birden fazla birimden duymuÅŸ durumdayım.

Yine söyleyeyim, bunları kontrolü yapılmış gerçekler olarak deÄŸil burada çıkarılan söylentiler olarak okuyun. bunların gerçeklik kontrolü en iyi Ankara'dan yapılacaktır.

Bu üç söylenti ÅŸöyle:

1- Deniliyor ki Menbiç’in batısında Rusya ile Suriye ortak bir gözlem noktası oluÅŸturdular ve sahada olup biteni buradan izleyip ortak kararlar alıyorlar.

2- Yine deniliyor ki YPG, Suriye merkez yönetimi ile görüÅŸmelerinde kendi kontrollerindeki petrol alanları ve tarım alanlarının Suriye’ye devri karşılığında merkez yönetimden kendilerine Fırat’ın doÄŸusunda Türkiye’ye karşı koruma yapılmasını istemiÅŸ.

3- Bu söylenti de çok konuÅŸuluyor Washington’da. YPG, "Biz ilk önce özerklik alalım size geri kalan toprakları devredelim" diyormuÅŸ. Suriye ise "Ä°lk önce toprakları verin özerkliÄŸi sonradan konuÅŸuruz" demekteymiÅŸ. Washington’daki kaynaklar Rusya’nın Suriye’nin teklifine yakın durduÄŸunu da belirtiyorlar.

Washington’daki durumu anlattım size. Dolayısıyla bütün bu denilenlerin birimlerden kaynaklanan söylentiler olduÄŸunu unutmayalım.

Bence asıl doÄŸru haber Rusya ile de görüÅŸen Türkiye’den gelecek bunu bekleyip sadece buna güvenelim. Bu arada buradaki söylentileri de bilmek bize güç katacaktır.
 

YAZININ TAMAMI Ä°ÇÄ°N

Serdar Turgut/Habertürk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.