Sosyal Medya

Güncel

Juncker’dan AB ülkelerine ‘iki yüzlülük’ suçlaması

Avrupa Birliği (AB) Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker, AB’nin dış sınırlarının korunması konusundaki tutumlarından dolayı bazı AB ülkelerini iki yüzlülükle suçladı.



Juncker, Alman Die Welt gazetesine verdiÄŸi röportajda, AB'deki bazı son geliÅŸmeler konusunda ÅŸaşırdığını söyledi.

AB üyesi ülkelerin tüm devlet ve hükümet baÅŸkanlarının 2 yıl boyunca AB'nın dış sınırlarının daha iyi korunmasını istediÄŸini, AB Komisyonunun bunu ciddiye alarak 2020'nın sonuna kadar AB'nin dış sınırlarını koruyan memurların sayısını 10 bine çıkarılmasına iliÅŸkin bir öneri hazırladığını belirten Juncker, ÅŸimdi birden birçok taraftan kuÅŸkuların dile getirildiÄŸini ifade etti.

Bazı ülkelerin “Ulusal egemenliÄŸe müdahale yapıldığı, her ÅŸeyin çok hızlı geliÅŸtiÄŸi ve sayıların çok yüksek olduÄŸu” yönünde eleÅŸtirilerde bulunduÄŸuna iÅŸaret eden Juncker, bunun alenen iki yüzlülük olduÄŸunu savundu.

Juncker, "Ä°lk önce AB Komisyonun bir ÅŸeyler yapması istendi. Ardından bir öneride bulunduk. Özellikle, AB dış sınırların korunmasının yetersiz olduÄŸu yönünde yüksek sesle eleÅŸtiride bulunanlar taahhüt altına girmek istemiyor. Avrupa böyle çalışamaz."deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Bu konuda hazırlık yapılması ve gerçekten dış sınırların kontrol altına alınması için hızlı hareket etmek gerektiÄŸini vurgulayan Juncker, ilgili ülkelerin kuÅŸkularını geride tutarak dış sınırların korunmasıyla ilgili öneriyi hızlı ÅŸekilde karara baÄŸlamalarını istedi.

 AB-TÜRKÄ°YE MUTABAKATI

Avrupa'daki siyasetçilerden mülteci konusunun çözülemez bir konu olmadığını anlatmalarını talep eden Juncker, ÅŸunları kaydetti:

"Avrupa'da daha düzenli bir iÅŸ birliÄŸi yapılsa sınamalar ÅŸu an olduÄŸundan daha küçük olur. Bu, önemli ölçüde mülteci sayılarının azalmasına katkı saÄŸlayan ve hararetli bir ÅŸekilde tartışılan AB-Türkiye mutabakatında görülüyor. Mutabakat, maliyetli ancak iyi bir yatırım."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.