Sosyal Medya

Güncel

Ay'a ilk seyahat eden isim: Mars'a insan göndermek aptalca

Ay'a seyahat eden ilk üç insandan biri olan Bill Anders, Mars'a insan göndermenin "aptalca" bir fikir olduğunu söyledi. Anders, dünya yörüngesinden ayrılıp Ay'a seyahat eden ilk uzay aracı olan Apollo 8'deki astronotlardan biri.



BBC Türkçe'nin haberine göre, BBC Radyo 5'e yaptığı açıklamada, Mars'a insan göndermenin "neredeyse gülünç" olduÄŸunu ifade eden Anders, özellikle maliyet konusuna dikkat çekiyor.
Amerikan Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), bir yandan Ay'a yeniden insan göndermeyi diÄŸer yandan da gelecekte Mars'a insan gönderebilmenin tekonolojileri üzerinde çalışıyor.

BBC, NASA'ya konuyla ilgili görüÅŸlerini almak için ulaÅŸmaya çalıştı ancak yanıt alamadı.

 

85 yaşındaki Anders, Mars'a insansız araçların gönderilmesinin büyük bir destekçisi olduÄŸunu ancak maliyeti çok daha yüksek olan Mars'a insan gönderme görevleri konusunda yeterince kamu desteÄŸinin olmadığını söyledi.

"Bunu zorunlu kılan ne? Bizi Mars'a gitmeye iten ne?" diye soran Anders, "Devletlerin o kadar ilgili olduğunu zannetmiyorum" diye konuştu.

KeÅŸif robotları Mars'ta araÅŸtırmalarını sürdürüyor. Son olarak NASA'nın InSight uzay aracı, geçen ay Mars'a iniÅŸ yaparak gezegen yüzeyine ekipmanlarını yerleÅŸtirmeye baÅŸlamıştı.

21 Aralık 1968'de Anders, Frank Borman ve Jim Lovell ile birlikte Apollo 8 uzay aracıyla Ay'ın yörüngesine seyahat eden ilk insanlı uzay uçuÅŸunu gerçekleÅŸtirmiÅŸti.

“MARS'A KOLONÄ° GÖNDERMEK SAÇMALIK”

Apollo 8 misyonunu yöneten Frank Borman ise Mars'a insan gönderme misyonları konusunda daha olumlu.

Frank Borman, "NASA konusunda Bill kadar eleÅŸtirel deÄŸilim. GüneÅŸ Sistemi'mizin keÅŸfedilmesi konusunda iradeli olunması gerektiÄŸini düÅŸünüyorum ve insanlı misyonlar da bunun bir parçası" dedi.

Borman, gelecekte uzay turizmi kapsamında Mars'a özel turlar düzenlemeyi düÅŸünen SpaceX'in kurucusu Elon Musk ve Amazon'un yönetim kurulu baÅŸkanı Jeff Bezos'un hayalleri konusunda ise daha temkinli.

Apollo 8, 27 Aralık 1968'de misyonunu tamamlayarak Dünya'ya geri dönmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.