Sosyal Medya

Güncel

Pompeo'dan açıklama: Suriye'den çekilme kararı...

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD'nin Suriye'den çekilme kararını daha önceden bildiğini ve kararın Başkan Donald Trump ile üst düzey yetkililer arasındaki istişareler sonrasında alındığını belirtti



ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo, ABD'li Fox News kanalına yaptığı açıklamada, Trump'ın Suriye'den çekilme kararına iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Kararın açıklanmasından önce kendisine bilgi verilip verilmediÄŸi sorusunu yanıtlayan DışiÅŸleri Bakanı Pompeo, bilgilendirmeden çok daha fazlasına hakim olduÄŸunu, üst düzey yetkililer ve BaÅŸkan Trump arasında yapılan istiÅŸare toplantılarında da yer aldığını kaydetti.

Donald Trump'ın açıklamalarına atıfta bulunan Pompeo, ABD'nin Suriye'de bulunmasındaki ana sebebin DEAÅž'ı yenmek olduÄŸunu ve elde edilen zaferin ardından bölgeden çekilmenin zamanın geldiÄŸini belirtti.

Mike Pompeo ayrıca, DEAÅž unsurlarının dünyanın farklı yerlerinde hala faaliyet gösterdiÄŸine dikkati çekerek, "ABD, terörle mücadeleye devam edecek ve ister Suriye'de, ister baÅŸka yerde olsun DEAÅž'a karşı savaşı sürdürecektir. Suriye'den çekilme kararı, bu yönetimin Orta DoÄŸu'daki terörle mücadele konusunda sahip olduÄŸu muazzam baÅŸarıyı azaltmıyor." ifadelerini kullandı.

ABD medyasında konuya iliÅŸkin bir çok iddia yer almış, Trump'ın çekilme kararını tek başına verdiÄŸi ve yetkililere danışmadığı ileri sürülmüÅŸtü.

ABD'nin Suriye'den çekilme kararı

Amerikan medyası, dün ABD ordusunun Suriye'deki 2 bin civarındaki askerini tamamen çekmeyi planladığını öne sürmüÅŸtü.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "BaÅŸkanlığım döneminde Suriye'de bulunmamızın tek nedeni olan DEAÅž'ı yendik." ifadesini kullanmıştı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders de "DEAÅž ile mücadelenin yeni evresine girmekle beraber, ABD askerlerini ülkeye geri çekmeye baÅŸladık." ÅŸeklinde açıklama yapmıştı.

Amerikan medyasının DışiÅŸleri yetkililerine dayandırdığı haberlerde ise DışiÅŸleri Bakanlığının Suriye'deki tüm personelini 24 saat içinde çekeceÄŸi ve ABD'nin Suriye'deki askerlerinin de 60 ila 100 gün içinde ülkeden çekileceÄŸi iddia edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.