Sosyal Medya

Güncel

AB'den İngiltere'yle 'anlaşmasız ayrılık' hazırlığı

Avrupa Birliği, İngiltere'nin birlikten anlaşma olmadan ayrılmasına yönelik hazırlıklar kapsamında acil durum planını uygulamaya koydu.



Avrupa BirliÄŸi (AB), Ä°ngiltere'nin birlikten anlaÅŸma olmadan ayrılmasına yönelik hazırlıklar kapsamında acil durum planını uygulamaya koydu.

AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, Ä°ngiltere'yle Brexit sürecinde anlaÅŸmasız ayrılık yaÅŸanması durumunda belirli sektörlere yönelik tedbirleri içeren acil durum eylem planının uygulanmaya baÅŸlandığı bildirildi.

Ä°ngiltere'nin AB'den 100 gün içerisinde ayrılacağı belirtilen açıklamada, planın anlaÅŸmasız ayrılık durumunda finansal hizmetler, hava ulaşımı, taşımacılık ve gümrük gibi 14 alanda yaÅŸanacak "hasarı" sınırlandırmaya yönelik geçici tedbirleri içerdiÄŸi kaydedildi.

Açıklamada, finansal iÅŸlemleri kesintiye uÄŸratmamak amacıyla AB'nin Ä°ngiltere'de bulunan finans kurumlarına 12 ay için geçici ve ÅŸartlı izin verileceÄŸi belirtildi.

Ä°ngiliz hava yollarına Avrupa'daki uçuÅŸlarına bir yıl devam etme imkanı saÄŸlanacağı kaydedilen açıklamada, kara taşımacılığının da faaliyetlerini bir süre sürdürme imkanı verileceÄŸi bildirildi.

Açıklamada, ayrılık sonrasında AB ve Ä°ngiltere vatandaÅŸlarının sahip olduÄŸu hakların ise karşılıklı olmak ÅŸartıyla devam edeceÄŸine iÅŸaret edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.