Sosyal Medya

Güncel

Yunan Başbakanı Çipras'tan Putin'e: Türkiye'ye S-400 satışından endişeliyiz

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Rusya Devlet Başkanı Vladirmir Putin ile yaptığı görüşmede Türkiye'ye yapılması planlanan S-400 füze savunma sistemlerinin satışından kaynaklanan endişelerini aktardığını söyledi.



Yunanistan BaÅŸbakanı Aleksis Çipras, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladirmir Putin ile yaptığı görüÅŸmede Türkiye'ye yapılması planlanan S-400 füze savunma sistemlerinin satışından kaynaklanan endiÅŸelerini aktardığını söyledi.

Moskova'yı ziyaret eden Çipras'ın Rusya'nın Türkiye'ye S-400 füze savunma sistemlerini satmaması için ricada bulunduÄŸu belirtildi.

Son dönemde Türkiye ile Yunanistan arasında Kıbrıs Adası'ndaki sondaj çalışmaları ve Yunanistan'ın tek taraflı olarak kıta sahanlığını 12 mile çıkarma giriÅŸimi gibi olaylar iki ülke arasında gerilime neden olmuÅŸtu.

Türkiye'nin Rus yapımı S-400 füze savunma sistemlerini satın alması baÅŸta ABD olmak üzere birçok NATO üyesi ülke tarafından endiÅŸeyle karşılanmıştı. Satış sözleÅŸmesinin yapılması sonrası ABD Senatosu Türkiye'ye yeni geliÅŸtirilen F-35 savaÅŸ uçaklarının satışını iptal etmek için oylama yapmıştı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.