Sosyal Medya

Güncel

Netanyahu Lübnan sınırında

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun 'tünel' operasyonunun sürdüğü bölgede bir grup yabancı büyükelçiye brifing verdi.



Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, bir grup yabancı büyükelçiyle Ä°srail ordusunun salı günü baÅŸlattığı "Kuzey Kalkanı" operasyonuyla gündeme gelen Lübnan sınırını ziyaret etti.


Ä°srail BaÅŸbakanlığı Basın Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, beraberindeki büyükelçilere Lübnan sınırına yakın bir bölgede operasyona iliÅŸkin bilgi veren Netanyahu, Kuzey Kalkanı'nın henüz başında olduklarını ve operasyon tamamlanınca Hizbullah'a ait olduÄŸu öne sürülen tünellerin tamamının imha edileceÄŸini söyledi.

Büyükelçilerden Ä°srail'in egemenliÄŸini ihlal etmekle suçladığı Hizbullah'ı kınamalarını isteyen Netanyahu, "Tüneller silahını düÅŸmanlarımızın elinden alacağız ve bize saldıran herkese karşı kararlı ve sistematik bir ÅŸekilde hareket edeceÄŸiz. Hizbullah ve Hamas bunu biliyor." ifadelerini kullandı.

Haaretz gazetesindeki habere göre ise Netanyahu büyükelçilere verdiÄŸi brifingde ayrıca, Kuzey Kalkanı operasyonunun geçen ay artan gerginliÄŸe raÄŸmen abluka altındaki Gazze Åžeridi'ne yönelik saldırı baÅŸlatmamalarının önemli nedenlerinden biri olduÄŸunu ifade etti.

Ä°srail ordusu, salı sabahı Lübnan sınırında Hizbullah'a ait olduÄŸu öne sürülen tünelleri ortaya çıkararak imha etmek için "Kuzey Kalkanı" adıyla operasyon baÅŸlatmıştı.

Aynı gün Ä°srail ordusunun basın ofisi, Hizbullah'ın Lübnan'dan Ä°srail tarafına sızmak amacıyla kazdığı öne sürülen tünellerden birinin fotoÄŸrafını yayımladı.

Ordunun açıklamasında, yaklaşık 200 metre uzunluÄŸunda olduÄŸu ifade edilen tünelin 40 metre kadar Ä°srail topraklarının içine ulaÅŸtığı dile getirildi.

Hizbullah ise Ä°srail ordusunun operasyonuna ve tünel kazdığı iddialara iliÅŸkin henüz açıklama yapmadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.