Sosyal Medya

Güncel

İtirafçı anlattı: FETÖ toplantıları cezaevlerinde devam ediyor

Bursa'da aralarında Bursa eski valisi Şahabettin Harput'un da bulunduğu 60 sanığın yargılandığı davada yazılı savunma veren itirafçı sanık iş adamı Ş.U.'nun "FETÖ toplantıları cezaevlerinde devam ediyor" iddiası şok etkisi yaptı.



Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyeliÄŸinden hakkında açılan davada yargılanan itirafçı iÅŸ adamı Åž.U., mahkemeye sunduÄŸu yazılı savunmasında, cezaevlerinde örgüt üyelerinin "sohbet" adı altındaki toplantılarını sürdürdüÄŸünü anlattı.
 
Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada yargılanan 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin ardından tutuklanmasından yaklaşık 18 ay sonra ev hapsi verilerek tahliye edilen Åž.U., mahkemeye yazılı savunma sundu.
 
Ä°tirafçı olduÄŸu için Ocak ayında tahliye edilen Åž.U.'nun son savunmasında, örgüt üyelerinin ve aynı iddiayla yargılanan sanıkların örgüte baÄŸlılığına dair ilginç detaylar yer aldı. Yapıyla ilk olarak 1997'de tanıştığını anlatan Åž.U., ilk yıllarda "sohbet" adı altındaki toplantıların örgüt faaliyetlerinden uzak konularda yapıldığını ancak yıldan yıla FETÖ/PDY'nin devlet içine sızdıkça bu toplantıların daha çok para toplamaya yönelik olduÄŸunu belirtti.
 
 
Örgütün zaman geçtikçe iÅŸ adamlarından daha çok para istediÄŸine dikkati çeken Åž.U., "Ben ilk yıllarda düzenli olarak örgüt toplantılarına gittim. Benim bulunduÄŸum grupta iÅŸ adamları vardı. Örgüt benim tanıştığım ilk yıllarda genelde kurban derilerini toplardı. Daha sonraları sadaka, burs ve kurban bağışı adı altında paralar toplamaya baÅŸladılar. Grubumda bulunan iÅŸ adamları zengin olduÄŸu için bana pek burs verme ve para iÅŸleri düÅŸmüyordu" ifadesini kullandı.
 
'TOPLANTILAR CEZAEVLERÄ°NDE DEVAM EDÄ°YOR'
 
Ä°tirafçı Åž.U., 17-25 Aralık sürecinden sonra yapıyla olan bağını koparmak istediÄŸini ve bunun ancak 2014'te mümkün olduÄŸunu öne sürerek ÅŸöyle devam etti: 
 
"Bu yapıdan kopmak kolay deÄŸil size yapışıyorlar ve bırakmıyorlar kolay kolay. Bu yapı gerçekten haÅŸhaÅŸi bir gruptur, insanları etkileyerek kalplerini ve beyinlerini uyuÅŸturuyorlar. Siz o çevrede yer aldığınız, gazetelerini okuduÄŸunuz sürece yapıdan kopamazsınız. Toplantılarına gitmeseniz bile o çevreden insanlarla görüÅŸüyorsanız bir ÅŸekilde sizin aklınızı ve kalbinizi mühürlüyorlar. Ben cezaevinde birlikte kaldığım, yargılanan sanıkların da bu yapıdan kopmalarının mümkün olduÄŸunu düÅŸünmüyorum, kopamazlar bu yapıdan. Bu yapının 'sohbet' adı altındaki toplantıları cezaevlerinde de sürüyor. Cezaevinde de yine bu yapının mensupları bir arada ve birlikte hareket ediyorlar, 'sohbet' adı altındaki toplantıları gerçekleÅŸtiriyorlar."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.