Sosyal Medya

Güncel

Meksika başkanı sözünü tuttu: Lüks uçak satışa çıkıyor

Meksika'nın yeni Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un 1 Aralık'ta yemin ederek resmen görevine başlarken ilk icraatı seçim kampanyası sırasında söz verdiği gibi eski devlet başkanının lüks uçağını satışa çıkarmak oldu.



Obrador'un bu açıklamasının ardından Maliye Bakanı Carlos Urzua da Boeing 787 Dreamliner uçağının önünde bir basın toplantısı düzenleyerek uçağın satış kararının çok yakında ilan edileceÄŸini söyledi.

Gazetelerin uçaktan görüntü almasına izin verilirken uçakta eski devlet baÅŸkanının kullandığı mermer tabanlı banyonun da olduÄŸu ortaya çıktı.

Bakan Urzua 2012 yılı sonunda 218 milyon dolara satın alınan bu uçağın yanı sıra hükümetin kullandığı diÄŸer 60 uçak ve 70 helikopterinin de satılacağını açıkladı.

SARAYI HALKA AÇTI

Obrador ayrıca, bir kültür merkezine dönüÅŸtüreceÄŸini açıkladığı 80 yıllık baÅŸkanlık sarayının kapılarını da halka açtı.

'Los Pinos' adı verilen baÅŸkanlık sarayını görmek isteyen yüzlerce Meksikalı, daha Obrador yemin etmeden önce kuyruÄŸa girdi.

SÖZ VERMÄ°ÅžTÄ°

Orbador yemin törenindeki konuÅŸmasında "Meksika'ya, yöneticiler ve zengin azınlık kadar zarar veren bir ÅŸey olmadı. Açgözlü bu elitleri yolcu etmenin zamanı geldi. Ayrıca kronik yoksulluk ve çete ÅŸiddetiyle de mücadele edeceÄŸiz" dedi.

Obrador seçim kampanyası sırasında lüks baÅŸkanlık uçağını satacağı vaadinde bulunarak, "BaÅŸkanlık uçağına binmeyeceÄŸim. Bu kadar fakirliÄŸin olduÄŸu bir ülkede o lüks uçaÄŸa binsem utancımdan kimsenin yüzüne bakamam. Satın alacak kiÅŸiye uçağı törenle bizzat ben teslim edeceÄŸim" demiÅŸ, yeni devlet baÅŸkanı olarak maaşını da ayda 270 bin pesodan 108 bin pesoya düÅŸüreceÄŸini söylemiÅŸti.

Åžiddet ve suç oranlarını düÅŸürme, yaygın yolsuzluÄŸa son verme ve Meksika'nın yoksullarına yardım etme vaatlerinde de bulunan Obrador, Temmuz ayındaki seçimi ezici bir zaferle kazanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.