Sosyal Medya

Güncel

İran'dan ABD'ye füze denemesi cevabı...

İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Ebulfazl Şikarçi, ABD yönetiminin "İran'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) yasağını ihlal eden orta menzilli balistik füze denemesi yaptığı" açıklamasına "Hem füze denemelerine hem de füzelerin geliştirilmesi çalışmalarına devam edeceğiz." ifadeleriyle cevap verdi.



Devrim Muhafızları Ordusuna yakınlığıyla bilinen yarı resmi Tasnim haber ajansının haberine göre, Åžikarçi, ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo'nun, "Ä°ran'ın çeÅŸitli savaÅŸ baÅŸlıkları taşıma kapasitesine sahip orta menzilli bir füze denemesi yaptığı" ve "bu füze denemesinin, BMGK'nin 2231 sayılı kararını ihlal ettiÄŸi" yönündeki iddiasına iliÅŸkin açıklama yaptı.

KÄ°MSEDEN Ä°ZÄ°N ALMAYIZ
Åžikarçi, füze denemelerinin Ä°ran'ın caydırıcılık ve savunma kapasitelerinin arttırılması amacı taşıdığını, "bölgedeki hiçbir devletin çıkarında gözleri olmadığını" belirtti. "Hem füze denemelerine hem de füzelerin geliÅŸtirilmesi çalışmalarına devam edeceÄŸiz. Bu konuda hiçbir ülkeden izin almayız." ifadelerini kullanan Åžikarçi, bu konunun müzakere kapsamının dışında kaldığını ve Ä°ran'ın ulusal güvenliÄŸiyle alakalı olduÄŸunu kaydetti.

ABD HATA YAPMASIN
"ABD ile bölgesel müttefiklerini stratejik bir hata yapmamaları" konusunda uyaran Åžikarçi, "EÄŸer böyle bir hata yapacak olurlarsa hiç unutamayacakları bir ders alırlar. Ancak ABD ve müttefiklerinin böyle bir hata yapmayacağına eminiz. Sadece tecrübesizler ve acemiler böyle bir yanlış yapar ve bedelini de öder." ifadelerine yer verdi.

ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo dün, Ä°ran'ın çeÅŸitli savaÅŸ baÅŸlıkları taşıma kapasitesine sahip orta menzilli bir füze denemesi yaptığını belirterek, "Bu füze, Ä°ran'ın, Avrupa'nın bir bölümünü ve Orta DoÄŸu'da herhangi bir yeri vurma menziline sahip. Bu füze denemesi, BMGK'nin 2231 sayılı kararını ihlal ediyor. Ä°ran'a, nükleer silah taşıma kapasitesine sahip balistik füzelerle ilgili tüm eylemlerini derhal sona erdirmesi çaÄŸrısında bulunuyoruz." ÅŸeklinde yazılı açıklama yapmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.