Sosyal Medya

Güncel

Fanatik Yahudiler Filistinlilerin araçlarını tahrip etti

Bir grup Fanatik Yahudi, İsrail vatandaşı Filistinlilerin araçlarına zarar vererek ırkçı sloganlar yazdı



Fanatik YahudilerÄ°srail'in kuzeyindeki Kefr Kasım kentinde Ä°srail vatandaşı Filistinlilere ait çok sayıda aracı tahrip ederek ırkçı sloganlar yazdı.

Israel HaYom gazetesinin haberine göre, bir grup fanatik Yahudi’nin ülkenin kuzeyindeki Kefr Kasım kentinde Ä°srail vatandaşı Filistinlilere ait 32 aracın lastiklerini patlattığı ve araçların üzerine "Bedel Ödetme", "Yahudiler asla susmaz” gibi nefret söylemi ve ırkçılık içeren ifadeler yazdıkları belirtildi. 

Haberde, İsrail polisinin olayla ilgili soruşturma başlattığı kaydedilerek daha fazla bilgiye yer verilmedi.

Filistin asıllı Ä°srail Milletvekili Ä°savi Fureyc ise yaptığı yazılı açıklamada, fanatik Yahudilerin "ırkçı" eylemini kınayarak, "Bu ırkçı, faÅŸizan bir eylemdir ve bu sefer benim ÅŸehrimde oldu." ifadelerini kullandı.

Fureyc, suçluların bir an önce Ä°srail polisi tarafından yakalanması ve mahkemeye çıkarılması çaÄŸrısı yaptığı açıklamasında, Ä°srail’in aşırı saÄŸcı hükümetinin bu tür eylemlere göz yumduÄŸuna dikkati çekti.

Filistinlilere ait mülkleri hedef alan saldırılarla gündeme gelen "Bedel Ödetme” isimli radikal Yahudi örgüt, iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs ve Batı Åžeria'nın yanı sıra Ä°srail'deki Filistin köy ve ÅŸehirlerinde de benzer saldırılar gerçekleÅŸtiriyor.

Ä°ÅŸgal altındaki Batı Åžeria’nın Nablus kenti yakınlarındaki Duma beldesinde 2015 yılında DevabiÅŸe ailesine ait evin ateÅŸe verilmesi ve 18 aylık Ali DevabiÅŸe ve babası Saad DevabiÅŸe’nin ÅŸehadetleri olayı, Bedel Ödetme Örgütü’nün en önemli terör saldırılarından biri olarak kayıtlara geçti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.