Sosyal Medya

Fas Cumhuriyeti Prens Selman'ın ülkesine ziyaret talebini reddetti

Kaşıkçı cinayetinin ardından yurtdışı ziyaretleri düzenleyen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’ın Fas ziyaretinin kabul edilmediği bildirildi.



Arabi21’de yer alan habere göre, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Kaşıkçı cinayetinin ardından bozulan imajını yenileme çabaları kapsamında Fas’ı ziyaret etme isteÄŸi Rabat yönetimi tarafından geri çevrildi.

Haberde, Suudi Arabistan ile Fas arasında sessiz bir kriz yaÅŸandığı kaydedilirken, Bin Selman’ı ziyaret etmek istediÄŸi ama bu talebin Fas yönetimi tarafından kabul edilmediÄŸi kaydedildi.

Fas yönetiminin ziyareti kabul etmeme nedeninin Kaşıkçı cinayeti sonrası yaÅŸanan kriz ortamı olduÄŸu ifade edilirken, El Kuds El Arabi gazetesi ise, Rabat yönetiminin Riyad’a Kral 6. Muhammed yerine kardeÅŸi Prens ReÅŸid Muhammed Bin Selman ile görüÅŸeceÄŸini ilettiÄŸini iddia etti.

Haberde, Fas yönetiminin Suudi Arabistan’dan bugünlerde yapılması kararlaÅŸtırılan Suudi Arabistan – Fas Yüksek Ä°ÅŸbirliÄŸi Konseyi toplantısının ertelenmesini talep ettiÄŸi belirtilirken, söz konusu toplantı talebinin Riyad’dan geldiÄŸi, Rabat’ın ise toplantının belirsiz bir tarihe ertelenmesini istediÄŸi ifade edildi.

Suudi Arabistan – Fas Yüksek Ä°ÅŸbirliÄŸi Konseyi toplantısını en son 2013 yılında Riyad’da gerçekleÅŸtirilmiÅŸti.

Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Kaşıkçı cinayetinin ardından ilk yurtdışı ziyaretini BirleÅŸik Arap Emirlikleri’ne gerçekleÅŸtirmiÅŸ ve Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed ile bir araya gelmiÅŸti.

BAE’nin ardından Bahreyn’i ziyaret eden Bin Selman’ın Mısır ve Tunus ziyaretleri protesto ve tartışmaların gölgesinde yaÅŸanmıştı.

G20 zirvesi için Arjantin’de bulunan Suudi Veliaht Prens’in zirve dönüÅŸünde Moritanya’yı ziyaret etmesi bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.