Sosyal Medya

Ahmet Türk'ten adaylık açıklaması

HDP grup toplantısından sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ahmet Türk, 31 Mart için AK Parti’nin kayyım atanan kişileri belediye başkan adayı göstermesine dair şu yorumu yaptı:



"Halkın iradesini hiçe sayma anlamına gelir. Yerel seçimler diyoruz, ismini yerel koyuyoruz ama yerelle ilgisi olmayan insanları devlet memurunu oraya atıyoruz. Demokrasilerde böyle bir ÅŸey görülmemiÅŸtir. Gerçekten demokrasiden uzaklaÅŸan bir Türkiye, diktatörleÅŸen bir Türkiye ve halkın iradesini hiçleÅŸtiren bir Türkiye'deyiz bunu yaşıyoruz.”

'GÖREVDEN KAÇMAYIZ'

Türk, belediye baÅŸkanlığı ile ilgili görüÅŸlerini de ÅŸöyle açıkladı:

"Uzun zamandır siyasetin içindeyim belediye baÅŸkanlığı konusunda eÄŸer halkın talebi olursa, partinin talebi olursa görevden kaçmayız. Ama bunun ötesinde de çok fazla da beklenti de isteÄŸim de yok."

CHP Ä°LE Ä°TTÄ°FAK OLUR MU?

Geçen günlerde CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu ile görüÅŸen Türk, görüÅŸmeyi ÅŸöyle anlattı:

"Biz ittifaktan çok gelecekle ilgili neler yapabilmeliyiz, demokratik deÄŸerler etrafında nasıl yeni bir geleceÄŸi oluÅŸturabiliriz, bu ceberrut anlayıştan kurtulmak için neler yapmamız gerekiyor, bize düÅŸen görev ve sorumluluklar nelerdir, bunu biraz bunu tartıştık. Türkiye'de Kürtleri ötekileÅŸtiren, Kürtlerden uzaklaÅŸan siyaset asla demokrasiyi getiremez. Kendilerini gözden geçirsin... Biz de kendimizi gözden geçirmek zorundayız. Gelecekle ilgili, projelerle ilgili Türkiye'nin deÄŸiÅŸim ve dönüÅŸümünü saÄŸlamaya yönelik artık demokratik bir güç birliÄŸine ihtiyaç olduÄŸunu ifade etmeye çalıştım." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.