Sosyal Medya

Güncel

Fransa'ya çağrı: BAE'ye silah satışını durdur

İnsan Hakları İzleme Örgütü, dün BAE veliahtının Paris'e ziyaretiyle aynı zamanda yayınladığı bildiride, Fransa cumhurbaşkanı Macron'dan, BAE'ye silah satışını durdurmasını talep etti.



Ä°nsan Hakları Ä°zleme Örgütü, dün BAE veliahtının Paris'e ziyaretiyle aynı zamanda yayınladığı bildiride, Fransa cumhurbaÅŸkanı Macron'dan, BAE'ye silah satışını durdurmasını talep etti.

Örgüt tarafından yayınlanan bildiride, BirleÅŸik Arap Emirlikleri'nin mart 2015'ten beri Suudi rejiminin öncülüÄŸündeki koalisyonda yer alarak Yemen'de binlerce insanın ölümü, yaralanmasına ve de bu ülke halkının salgın hastalıklara yakalanması ve açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalmasında önemli rolünün olduÄŸuna yer verildi.

Fransa'da, Yemen'de savaÅŸ, insanlık dışı muamele ve katliam suçlarına ortak olduÄŸu gerekçesiyle Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Ä°nsan hakları örgütü Uluslararası Hak ve Özgürlükler Savunması Ä°ttifakı'nın avukatı Joseph Breham, basına yaptığı açıklamada, Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron ile görüÅŸmek için baÅŸkent Paris'te bulunan Veliaht Prens Muhammed bin Zayid Al Nahyan hakkında Yemen'de savaÅŸ, insanlık dışı muamele ve katliama ortak olduÄŸu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Breham, suç duyurusunda bulunanlar arasında Yemenlilerin de bulunduÄŸunu belirterek, suç duyurusunda Veliaht Pens Muhammed bin Zayid'in Yemen'deki savaşın sorumlularından birisi olduÄŸunu söyledi. 

Yemen'de savaşın yanı sıra kolera, difteri ve benzeri hastalıkların yayılması, kıtlık, ilaçların tükenmesi ve iç göçler sivillerin maÄŸduriyetini artırıyor. Ülke genelinde 22 milyon kiÅŸi insani yardıma ihtiyaç duyuyor. 

Yemen hükümeti, ayrıca BAE'yi ülkenin güneyi ve batısındaki silahlı grupları desteklemek, ulusal ordu ve liderlerini izole etmeye çalışmakla itham etmiÅŸti. 

Yemen'de taraflar arasında çatışmalar devam ederken Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyonun müdahalesiyle ülkedeki insani durum daha da kötüleÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.