Sosyal Medya

Güncel

Maduro: Şahsıma savaş açtılar

ABD'nin Venezuela’yı 'terörü destekleyen devletler' listesine alacağı iddiaları üzerine Venezuela Devlet Başkanı Maduro'dan açıklama geldi.



Siyasi özgürlükleri kısıtladığı iddialarını reddeden Maduro, ABD'nin öncülüÄŸündeki bir “ekonomik savaÅŸ” ile ÅŸahsına saldırıldığını söyledi.

Konu ile alakalı ilk haberi yapan Washington Post'a göre, atılması planlanan adım ile alakalı olarak ABD DışiÅŸleri Bakanlığının son birkaç gün içinde ilgili birimlerden geri bildirim raporu taleplerini sıklaÅŸtırdı.

Konu ile alakalı bir açıklama yapan DışiÅŸleri Bakanlığı sözcüsü ÅŸu ifadeleri kullandı: “Terörizme devlet düzeyinde katılım saÄŸlandığına dair birçok kaynaktan gelen bilgi ve istihbaratın, güvenirlik, teyit edilebilirlik ve detaylandırılabilirlik açılarından deÄŸerlendirilmesine devam edilmektedir.”

Washington'un son Venezuela seçimi sonuçlarını kabul etmediÄŸini hatırlatan devlet yetkilisi “Biz Maduro'nun baÅŸkanlığının gayrimeÅŸru olduÄŸuna inanıyoruz” dedi. Son seçimde Maduro altı yıl daha baÅŸkanlık yapmak üzere seçilmiÅŸ ancak muhalefet seçimleri kabul etmeyerek birçok noktada hile yapıldığını iddia etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.