Sosyal Medya

Antalya'da Menderes Türel ile devam kararı

Muharrem Sarıkaya, bugünkü yazısında Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere dair kulis bilgisini yazdı. "İstanbul Büyükşehir adaylığı ise kesinlik kazandı; TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın adaylığı kesinleşti; hatta ilçeler üzerinde çalışma da başlamış. Kadir Topbaş'ın yerine İstanbul Büyükşehir'e getirilen Mevlüt Uysal için de farklı iddialar söz konusu. Bir ilden aday gösterileceği ileri sürülmekle birlikte, İstanbul'un bir büyük ilçesi için de ismi vurgulanıyor. Olmazsa kendisine yeni bir alanda görev verileceği de belirtiliyor" diyen Sarıkaya, şöyle devam etti:



"Uysal'ın da memleketi olan Antalya BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı için "marka ismimiz" diye anılan mevcut BaÅŸkan Menderes Türel ile yola devam kararı alınmış. Türel Ankara'ya davet edilerek Antalya ilçelerinde kimlerin aday gösterileceÄŸi, belediye meclisinde kimlerin yer alacağı gibi konular üzerinde çalışmalar yürütülmeye baÅŸlanmış. Antalya Valisi Münir KaraoÄŸlu'nun da bir ilden aday gösterilmesi olasılığına atıf yapılıyor."

MENDERES TÜREL KÄ°MDÄ°R?

Menderes Türel 11 Temmuz 1964 tarihinde Antalya'da dünyaya geldi. Ä°lk, orta ve lise tahsilini memleketinde tamamladıktan sonra Ä°ngiltere'ye giden Türel, gazetecilik eÄŸitimi aldı. Memleketine döndükten sonra uzun süre gazeteci olarak çalıştı, mesleÄŸindeki baÅŸarısından ötürü birçok ödüle layık görüldü.

ÇeÅŸitli basın ve yayın kuruluÅŸları tarafından birçok kez yılın gazetecisi olarak ödüllendirildi. 1987 senesinde Basın Yayın ve Enformasyon Genel MüdürlüÄŸü tarafından araÅŸtırma ve inceleme dalında Türkiye’nin en iyi gazetecisi seçildi.

1992 senesinde, henüz 28 yaşındayken Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Oda Meclisi üyeliÄŸine seçildi. Daha sonra 21 Kasım 1987 ve 25 Kasım 1999 tarihleri arasında ATSO Yönetim Kurulu BaÅŸkan vekilliÄŸi görevini yürüttü.

9 Kasım 2001 tarihinde yapılan oda seçimlerinin ardından 14 Kasım 2001 tarihinde üstlendiÄŸi Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu BaÅŸkanlığı görevini 22 Ocak 2004 tarihine kadar sürdürdü. Bu tarihte, BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı olmak için Yönetim Kurulu BaÅŸkanlığı görevinden ayrıldı.

2004 Türkiye Yerel Seçimleri'nde Antalya Belediye BaÅŸkanı seçildi. 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri'nde AK Parti Antalya 2. sıra Milletvekili adayı olarak TBMM'ye girdi. 30 Mart 2014 Türkiye Yerel Seçimleri'nde en yakın rakibi ve dönemin mevcut belediye baÅŸkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ı 23 bin oy farkla geçerek Antalya BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığına bir dönem aradan sonra tekrar seçildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.