Sosyal Medya

Güncel

Temel Karamollaoğlu: Cumhurbaşkanımızın başkanlığı döneminde...

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, herkesin 'Milli Görüş Belediyeciliği'nden söz ettiğini belirterek, "Bugünkü Cumhurbaşkanımız da İstanbul'un belediye başkanlığını kazandıktan sonra, o dönemde hakikaten güzel hizmetler yapıldı. Şu anda yaklaşmakta olan mahalli idareler seçimlerine hazırlanırken gözetmemiz icap eden birtakım hususlar var. Biz, bu seçimlerde iddialı olacağız." ifadelerini kullandı.



Saadet Partisi Genel BaÅŸkanı Temel KaramollaoÄŸlu, bir düÄŸün salonunda gerçekleÅŸtirilen Saadet Partisi Zeytinburnu Ä°lçesi 2. OlaÄŸanüstü Kongresi'ndeki konuÅŸmasında, ülkede sıkıntılar olduÄŸunu savundu.

Görevlerinin, problemleri önceden görüp halkı uyarmak ve bunların çözüm önerilerini sunmak olduÄŸunu aktaran KaramollaoÄŸlu, "EÄŸer birileri dünyevi korkulardan dolayı gerçekleri dillendirmekten imtina ediyorsa o memlekette huzur olmaz. EÄŸer bu ülkeyi yönetenler, bu millete hizmet edeceklerine kendi çevrelerindekilerin ihyası için çaba sarf ediyorlarsa o memlekette ekonomik yönde istikrar ve adalet de olmaz. Ä°ster adalet, ekonomi, dış politika, eÄŸitim, saÄŸlık ve isterse bugün adım adım gittiÄŸimiz mahalli idari seçimleri olsun hepsi halkın menfaati ve onların problemleri gözetilerek yapılır. EÄŸer bunlar yapılırsa memlekete barış ve huzur gelir."diye konuÅŸtu.

'CumhurbaÅŸkanımızın belediye baÅŸkanlığı döneminde Ä°stanbul'da güzel hizmetler yapıldı'

GeçmiÅŸte "Siyaset üç kağıtçıların iÅŸidir" sözünün sık sık tekrarlandığını, bunun son zamanlarda yeniden dillendirildiÄŸini aktaran MollaoÄŸlu, ÅŸöyle devam etti:

"Biz, bu üç kağıtçılığa hiç düÅŸmedik. Başımıza sıkıntı geleceÄŸini bildiÄŸimiz zaman bile gerçekleri söyledik. Bundan dolayı, siyaseti doÄŸrudan doÄŸruya millete hizmet vesilesi olarak gördük. Özellikle belediyecilik için söylüyorum. Herkes, 'Milli GörüÅŸ BelediyeciliÄŸini' sık sık dile getiriyor. Bugünkü CumhurbaÅŸkanımız da Ä°stanbul'un belediye baÅŸkanlığını kazandıktan sonra, o dönemde hakikaten güzel hizmetler yapıldı. Åžu anda yaklaÅŸmakta olan mahalli idareler seçimlerine hazırlanırken gözetmemiz icap eden birtakım hususlar var. Biz, bu seçimlerde iddialı olacağız. Bu seçimleri kazanabilmemiz için gücümüzün yettiÄŸi kadar seçilme ihtimali yüksek olan adaylar bulacağız. Adaylarımızda bulunması gereken vasıfları da çok açık ÅŸekilde söyledik. Adaylarımız adil olacak. Adaylarımız, kendisine oy verenin de vermeyenin de derdiyle dertlenecek. Kapılarını herkese açık tutacak. Kendilerine emanet edilen mala, mülke, paraya kesinlikle yetim malına sahip çıkar gibi sahip çıkacak. Ne yolsuzluÄŸa bulaÅŸacak ne rüÅŸvete baÅŸvuracak ne de israfa imkan verecek."

'Ä°srafa ve hizmete yönelik yatırımları durduracağız'

KaramollaoÄŸlu, milletin kendilerine güvenip oy verip göreve getirmesi halinde hizmete yönelik yatırımların tamamını durduracaklarını dile getirerek, "Daha önce 'EÄŸer milletimiz, bize görev verilirse israfa veya hizmete dönük bütün yatırımları durduracağız. O paraları üretime tahsis edeceÄŸiz' dediÄŸimizde bizimle alay ettiler. 'Åžunlara bak!. Kıskanıyorlar. Köprüleri, tünelleri, havaalanlarını, hastaneleri, hızlı trenleri durduracaklarmış' dediler. 'Evet durduracağız' dedik. Seçimlerden sonra Sayın CumhurbaÅŸkanı da 'Durduracağız' dedi. Biz de 'Demek ki, sözlerimiz etki etti' diye sevindik. Ama bir baktık ki, Çanakkale Köprüsü, Kanal Ä°stanbul Projesi yürüyor. Bunlardan vazgeçilmemiÅŸ. Yahu Kanal Ä°stanbul, israfın daniskası. Ranta dayalı bir yatırım. Kanal Ä°stanbul Projesi'nin fizibilitesi var mı? Bunun açıklanmasını istiyorum. Çanakkale BoÄŸazı'nda köprü yapılması için insanın deli olması lazım. Hangi araç geçecek?" ifadelerini kullandı.

Belediyeleri kazanmaları halinde Ä°stanbul'daki ulaşım sorunu dahil olmak üzere birçok problemi çözeceklerini iddia eden KaramollaoÄŸlu, bu kente yönelik göçün durması için yatırımları Anadolu'ya kandıracaklarını belirtti.

KaramollaoÄŸlu, Saadet Partili Belediye BaÅŸkanları'nın adil olacağını, arsa peÅŸinde koÅŸmayacağını, halkın saÄŸlığı ve rahatı için projeler üreteceklerini anlatarak, "Ulaşımı rayına oturtmak için birtakım projeler gerçekleÅŸtirecek. Türkiye, bütünüyle kalkınırsa, Ä°stanbul'a gelenler memleketlerine geri dönecek. Ä°stanbul'un problemlerini çözmek istiyorsak, Türkiye'nin sorunlarını çözeceÄŸiz. Yatırımları Anadolu'ya kaydıracağız." dedi.

'En az yüzde 30 seviyesinde aday gösterilmesini bekliyorum'

Partisinde görev yapacak kadın sayısının artmasını arzu ettiklerinin altını çizen MollaoÄŸlu, sözlerini ÅŸöyle tamamladı:

"TeÅŸkilatımızın gösterdiÄŸi gayretin azlığından mı, çokluÄŸundan mı, hanım kardeÅŸlerimizin biraz yavaÅŸlığından mı bilmem. Ama bu salonun yarısının hanım kardeÅŸlerimiz tarafından doldurulmuÅŸ olmasını beklerdim. Niye? Çünkü, nüfusun yarısı hanım. Hanımlar, Türkiye'nin, kalkınmasına, geliÅŸmesine, problemlerin çözülmesine erkekler kadar katkı sunmak mecburiyetindeler. Onların iÅŸi bizimkinden zor. Birincisi evleriyle bir de gelip bu davayla ilgileniyorlar. Bazı toplantılarda hanım kardeÅŸlerimizi çocuklarıyla gördüÄŸüm zaman içim 'cız' ediyor. Çünkü bu kadar fedakarlığı herkes yapamaz. Onun için bizlerin hanım kardeÅŸlerimize daha fazla destek vermeleri lazım. KardeÅŸlerime sürekli söylüyorum. Belediye meclis üyeleri için ne yapıp, edip en az yüzde 30 seviyesinde hanım kardeÅŸimizin aday gösterilmesini bekliyorum. Öyle 'baÅŸkan kırılmasın' diye son sıraları onlara vermek için deÄŸil, en ön sıralarda görev alacak, gayret gösterecekler. Åžu anda hanımlar, siyasetin ÅŸekillenmesinde en etkin rolü oynuyorlar. Ancak bizim onlara gereken ilgili göstermediÄŸimiz kanaati var bende. Hanım kardeÅŸlerimizin bizim çalışmalarımızda görev almalarını elzem görüyorum."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.