Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasındaki ankette Kadir Topbaş

AK Parti'de 3 dönem kuralına takılan belediye başkanlarının büyük bölümünün yeniden aday olmak istediği ve bu niyetlerini genel merkeze bildirdikleri öğrenildi. AK Parti'nin Mart 2019 yerel seçime yönelik yaptırdığı son anket sonucunda ise Kadir Topbaş'ın isminin çıktığı belirtildi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul için başka bir adayı gündeme getirebileceği iddia edildi.



Ä°stanbul ve Ankara baÅŸta olmak üzere, yerel seçimlerde aday gösterilecek isimler AK Parti kulislerinin ana gündem maddesi haline geldi. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın kurmayları ile yaptığı belediye baÅŸkan adayları toplantısında, Ä°stanbul, Ankara ve Ä°zmir'le ilgili 'mevcut durum' üzerinden deÄŸerlendirme yapıldığı, yeni adaylar konusunda bir müzakerenin olmadığı öÄŸrenildi.
 
Ancak, Ä°stanbul için ismi en çok konuÅŸulanlardan biri olan TBMM BaÅŸkanı Binali Yıldırım'la ilgili farklı deÄŸerlendirmeler yapılıyor. AK Parti kaynakları, "CumhurbaÅŸkanımız, Ä°stanbul için bir risk görmezse, Binali Bey'i yerinden oynatmaz. Åžu anda da AK Parti açısından Ä°stanbul'da bir risk söz konusu deÄŸil. Anketlerde, 45-50 bandındayız" deÄŸerlendirmesi yaptı.
 
SOYLU VE MÜEZZÄ°NOÄžLU'NUN ADAYLIÄžI
 
Türkiye gazetesinden Yücel KayaoÄŸlu'nun haberine göre, Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu'nun adı hem Ankara hem de Ä°stanbul için dillendirilirken, eski bakanlardan Mehmet MüezzinoÄŸlu da Bursa ve Ä°stanbul için konuÅŸuluyor. Soylu'nun tüm bu tartışmaların dışında kalarak, 'bakanlık görevini sürdürmek' istediÄŸi belirtiliyor. MüezzinoÄŸlu'nun Ä°stanbul yerine Bursa için ÅŸansının daha fazla olduÄŸu yorumu yapılıyor.
 
ERDOÄžAN SÜRPRÄ°Z YAPABÄ°LÄ°R
 
AK Parti'nin yaptırdığı anketlerde, Ä°stanbul için sürpriz bir ÅŸekilde eski baÅŸkan Kadir TopbaÅŸ'ın da adının çıktığı ileri sürüldü. AK Parti kurmayları, CumhurbaÅŸkanın 'Ters köÅŸe' yaparak, kamuoyunda tartışılan bu isimlerin dışındaki baÅŸka bir adayı da gündeme getirebileceÄŸini belirtiliyor.
 
YENÄ°DEN ADAYLAR
 
Bu arada 3 dönem kuralına takılan belediye baÅŸkanlarının büyük bölümünün yeniden aday olmak istediÄŸi ve bu niyetlerini genel merkeze bildirdikleri öÄŸrenildi. Ä°stanbul'un üç dönemlik 8 ilçe belediye baÅŸkanından biri hariç diÄŸerlerinin adaylık baÅŸvurusu yaptığı belirtiliyor. AK Parti kurmaylarına göre, 3 dönemlik baÅŸkanların neredeyse tamamına yakının yeniden aday yapılması ihtimali bulunmuyor.
 
Üç dönem kuralının iÅŸleyeceÄŸini açıklayan AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, bazı yerlerde bu kurala takılan isimlerin devam etmesi görüÅŸü çıkarsa MYK'da görüÅŸüleceÄŸini, bir elin parmakları kadar isimlerin devamı yönünde bir kararın çıkabileceÄŸini bildirdi.
 
Üç dönemi doldurmuÅŸ olanların baÅŸka görevlerde deÄŸerlendirilebileceÄŸine dikkati çeken Özhaseki, "Ä°stanbul için 39 ilçe var, 8 arkadaşımız orada 3 dönemi dolduruyor. Bu arkadaÅŸlarımızın bazılarına baÅŸka ilçelerde veya baÅŸka illerde, bulundukları ÅŸehirlerde görev verebiliriz" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.