Sosyal Medya

İDO 1 Aralık 2018 tarihinden itibaren iç hat seferlerini durduracak

2011 yılında yapılan özelleştirme ihalesi ile 861 milyon dolarlık bedelle Tepe-Akfen-Souter-Sera ortak girişim grubu tarafından alınan İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO) 1 Aralık 2018 tarihinden itibaren iç hat seferlerini durduracak.



DO’nun Bostancı-Bakırköy, Bostancı-KabataÅŸ/BeÅŸiktaÅŸ ve Adalar’dan oluÅŸan iç hat seferleri 1 Aralık tarihinden itibaren artık yapılmayacak.

Daha önce de Bostancı-Yenikapı hattı kapanmış, Bostancı-BeÅŸiktaÅŸ seferlerinin sayısı azaltılmıştı. Ayrıca, geçen günlerde ÅŸirket tarafından alınan kararla da, Bandırma Yenikapı hattında çalışan deniz otobüsü sayısı düÅŸürülmüÅŸtü.

Ä°DO’nun geçen hafta yapılan yönetim kurulu toplantısında Ä°skoçya merkezli yabancı ortak Souter’in talebi doÄŸrultusunda alınan karar ile ÅŸirket, iç hat seferlerini durdurup daha çok dış hatlara odaklanacak.

Son dönemde döviz kurundaki yükseliÅŸe karşın, iç hatlardaki fiyat artış taleplerinin uygun görülmemesi, Osmangazi Köprüsü geçiÅŸ fiyatlarının düÅŸürülmesinin Ä°DO tarafından öngörülememesi nedeniyle tasarruf tedbirleri kapsamında ÅŸirket tarafından zarar eden tüm hatların geçici olarak kapatılmasına karar verildiÄŸi belirtildi. Alınan kararda gemi bakım maliyetlerinin etkili olduÄŸu da aktarıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.