Sosyal Medya

Güncel

Yerel seçim anketlerinde AK Parti hiç olmadığı kadar geride

Yerel seçimler için partilerin aday belirleme süreci devam ederken; Ankara ,İstanbul ve İzmir için adaylar isimler netleşmeye başladı. Kulislerde Ankara için Muharrem İnce sürprizi konuşulmaya başlarken, AK Parti'nin anketlerde hiç olmadığı kadar geride olduğu iddia edildi.



Habertürk yazarı Fatih Altaylı, ÅŸimdilerde siyasilere danışmanlık yapan eski bir meslektaşının kendisine Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere dair kulis bilgileri verdiÄŸini aktardı. Buna göre CHP'de Ankara için Muharrem Ä°nce'nin adının geçmeye baÅŸladığını ancak Ä°YÄ° Parti'den 'Adayınız o olursa bizden destek beklemeyin' mesajı geldiÄŸini belirtti. Öte yandan AK Parti'nin de anketlerde hiç olmadığı kadar geride göründüÄŸü ve bu durumun partide rahatsızlık yarattığını aktardı.

Fatih Altaylı,"Eritsek de mi saklasak, eritmesek de mi saklasak" baÅŸlığıyla yayımlanan yazısında "AÅŸağıda yazacağım bilgiler bana ait deÄŸil. Bunları bana aktaran 'BaÅŸlarım böyle gazeteciliÄŸe' diyerek gazeteciliÄŸi bırakan ve ÅŸimdilerde siyasi danışmanlık benzeri yeni bir alanda deneyimlerini paylaÅŸan eski bir meslektaşım" hatırlatmasında bulundu.

Ä°STANBUL'DA Ä°TTÄ°FAK ARAYIÅžI

"Ä°stanbul'da CHP bir türlü karar veremiyor. Muharrem Ä°nce'nin Ä°stanbul'a aday olmayacağı kesinleÅŸti. Çok sürpriz isimler gündeme gelip duruyor ama netleÅŸen bir durum yok. Ä°YÄ° Parti ile ortaklaÅŸa bir aday bulma çalışmaları var ama Ä°YÄ° Parti'nin kabul edeceÄŸi adayın, CHP'ye oy vermesi muhtemel HDP seçmenini rahatsız etmesinden korkuluyor" diyen Altaylı, AK Parti'de ise Binali Yıldırım isminin neredeyse kesin olduÄŸunu yazdı.

'MANSUR YAVAÅž AK PARTÄ°'YE ÇOK SICAK BAKIYORDU'

Altaylı, ÅŸöyle devam etti:

— Mansur YavaÅŸ MHP hariç tüm partilere yakın. CHP'den de, AK Parti'den de aday olabilirdi ama AK Parti'de ibre Özhaseki'ye dönmüÅŸ gibi. Yine de kesin deÄŸil. Bize gelen bilgilere göre Mansur Bey AK Parti'ye çok sıcak bakıyordu ama olmadı. Bunda Melih Gökçek etkisi olmuÅŸ olabilir. Melih Gökçek'in AK Parti'nin adayı olması 0 ihtimal bile deÄŸil. Kulislerde konuÅŸulan Melih Gökçek adını ortaya atan MHP'nin bu konuda önceden CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile görüÅŸtüÄŸü ve Mansur YavaÅŸ'a gitmesi muhtemel oyları engellemek için MHP'nin Gökçek'i aday göstermek istemesine BeÅŸtepe'nin de olumlu yaklaÅŸtığı. Ancak Melih Gökçek MHP ile kazanma ihtimali görmediÄŸi için muhtemelen girmeyecek. Ama ilginç olan AK Parti'nin yaptırdığı anketlerde de seçmenin Gökçek'i istediÄŸini göstermesi.

MUHARREM Ä°NCE Ä°ÇÄ°N ANKARA Ä°DDÄ°ASI

— CHP kararsız. Bazı abilerin adı geçiyor ama KılıçdaroÄŸlu o abilerle olmayacağı görüÅŸünde. Mansur YavaÅŸ Ä°YÄ° Parti ile birlikte üzerinde anlaÅŸtıkları aday olabilir. Ä°lginçtir ÅŸimdilerde Muharrem Ä°nce'nin adı da Ankara için geçmeye baÅŸladı ama Ä°YÄ° Parti Ä°nce adına karşı. "Ä°nce adayınız olursa bizden destek beklemeyin" mesajı gitmiÅŸ.

'Ä°ZMÄ°R'DE KOCAOÄžLU YENÄ°DEN ADAY OLABÄ°LÄ°R'

  • Ä°zmir'de AK Parti pek umutlanmıyor. Ama asıl kavga CHP'de. Garanti görülen Ä°zmir için büyük kavga var. HuzursuzluÄŸun nedeni ise Tuncay Özkan. Ä°zmir'deki karışıklığın Tuncay Özkan kaynaklı olduÄŸu söyleniyor. KocaoÄŸlu da Tuncay Özkan'a tepki olarak aday olmayacağını söyledi. Ancak son anda KocaoÄŸlu yeniden aday olabilir. Ä°zmir kırsalında çok ciddi bir oyu var ve CHP bu oydan vazgeçmek istemiyor. Aziz Bey de Tuncay Özkan'dan ötürü yeniden aday olmaya sıcak bakacak gibi bir hava var. AK Parti'de ise "Süleyman Soylu Ä°zmir'den aday olsun merkez sağın güçlü olduÄŸu Ä°zmir'de Süleyman Soylu baÅŸarılı olabilir" diyen bir kesim var ama Süleyman Bey bunu kendisine karşı bir yaklaşım olarak görüyormuÅŸ.

'AK PARTÄ° ANKETLERDE HÄ°Ç OLMADIÄžI KADAR GERÄ°DE'

— Eski gazeteci dostum "AK parti anketlerde hiç olmadığı kadar geride görünüyor. Bu da partide rahatsızlık yaratıyor. Her ne kadar kriz yatıştırıldı dense de, vatandaşın faturalarına yansıyan bir gerçek var ve bu iktidar aleyhine çalışıyor. AK Parti'nin memnuniyetsiz seçmeninin ya sandığa gitmeyeceÄŸi, gidenlerin de MHP'ye kayması ihtimalinden söz ediliyor. Sürprizlere gebe bir seçim. CumhurbaÅŸkanı büyük kentlerde ağırlığı koyarak bazı yerlerde durumu kurtarabilir ama herkes için zor bir seçim olacak" diyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.