Sosyal Medya

Güncel

ABD'den Afrika Büyük Göller Bölgesi'ne "özel temsilci"

Dr. Peter Pham, Burundi, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Uganda ve Ruanda'yı kapsayan bölgede sınır ötesi güvenlik, politik ve ekonomik konularda ABD politikasının uygulanmasından sorumlu olacak



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı, ABD'nin Afrika Büyük Göller Bölgesi Özel Temsilcisi olarak Dr. Peter Pham'ı atadı.
 
Bakanlık Sözcüsü Heather Nauert, konuya iliÅŸkin yazılı açıklamasında, Pham'ın, Büyük Göller Bölgesi'ndeki sınır ötesi güvenlik, politik ve ekonomik konular hakkında ABD politikasının uygulanmasından sorumlu olacağını duyurdu.
 
Nauert, Pham'ın ayrıca bölgedeki demokratik kurumlar ve sivil toplumun güçlendirilmesi, mültecilerin ve ülke içinde yerlerinden edilmiÅŸ kiÅŸilerin güvenli ve gönüllü geri dönüÅŸünün organize edilmesiyle de ilgileneceÄŸini belirtti.
 
Washington merkezli düÅŸünce kuruluÅŸu Atlantik Konseyin yardımcı baÅŸkanı olan Peter Pham, aynı zamanda Afrika Bölge Masası Sorumlusu olarak görev yapıyordu.
 
Büyük Göller Bölgesi; Burundi, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Uganda ve Ruanda'yı kapsıyor.
 
Mike Pompeo, ABD DışiÅŸleri Bakanı olduktan sonra 5 "özel temsilci" atadı. James Jeffrey ve onunla çalışan Joel Rayburn "Suriye", Brian Hook "Ä°ran", Zalmay Halilzad "Afganistan", Stephen Biegun "Kuzey Kore" ve son olarak da Peter Pham "Afrika (Büyük Göller) Özel Temsilcisi" olarak görevlendirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.