Sosyal Medya

Kuzey Kore'ye giden Türk gazeteci: Adeta şok geçirdim...

Gazeteci, fotoğraf sanatçısı Coşkun Aral sosyal medyada Kuzey Kore’ye yaptığı yolculuğu anlattı.



“Kapalı Kutu Kuzey Kore” ismiyle paylaÅŸtığı videoda Aral, “Roket adam Kim Jong-Un’un ülkesi” dediÄŸi Kuzey Kore’yi, modern binalar, bizimkilerden daha güzel yollar, ışıl ışıl binalar sözleriyle anlattı.

Kuzey Kore kurucu liderinin doÄŸum günü vesilesiyle gittiÄŸi Kuzey Kore’de gördükleri, “Benim için kapalı olan Kuzey Kore’de ÅŸaÅŸkınlıklar geçirdim.”sözleriyle anlatan Aral, Ä°talya’dan gelme zeytinyağından, Meksika’dan gelme cipslere kadar her ÅŸeyin olduÄŸunu fakat halkın ulaşılamayacak kadar pahalı olduÄŸunu belirtiyor.

Kuzey Kore’de insanların mutlu olduÄŸunu gözlemlediÄŸini belirten Aral, bu gözlemini “herkes mutlu, baskı maskı yüzlerinden okunmuyor, herkes güler yüzlü, herkes sevecen” cümlesiyle aktarıyor.

SavaÅŸ Müzesi’nde gördüklerini de “Amerikan bayrakları, paçavra gibi yerlerdeyken, Türk bayrağı katlanmış vaziyette duruyordu” diyerek anlatan Aral, Kuzey Kore’nin eÄŸitim sisteminin anasınıfından itibaren öÄŸrencilere yerelin, coÄŸrafyayı ve fizik kuralları gibi her ÅŸeyin öÄŸretildiÄŸini mükemmel bir sistem olduÄŸunu vurguluyor.

“EÄŸer Kuzey Koreli arkadaÅŸlarım da izin verirlerse bir daha girmek istiyorum”diyen Aral’ın bu gezintiden memnun kaldığı da ortada.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.