Sosyal Medya

Güncel

Suudilerin defteri kabarık; İşkenceye dayanamadı

Cemal Kaşıkçı'nın Suudi yönetimi tarafından öldürülen tek isim olmadığı ortaya çıktı. Tümgeneral Ali el Kahtani'nin(*) yanı sıra, muhalif gazeteci Turki Bin Abdul Aziz Al-Jasser'in de cezaevinde işkenceyle öldürüldüğü ileri sürüldü.



Cemal Kaşıkçı cinayetinin dünya gündemine oturmasının ardından gözlerin çevrildiÄŸi Suudi yönetimi hakkında yeni iddialar ortaya atılıyor. Bu iddialar arasında en ciddi olanı ise yine Kaşıkçı gibi muhalif bir gazeteci olan Turki Bin Abdul Aziz Al-Jasser hakkında.
 
MART AYINDA TUTUKLANDI
 
El jasser, Suudi makamları tarafından, Suudi yetkilileri ve kraliyet ailesinin iÅŸlediÄŸi insan hakları ihlallerini ifÅŸa eden Twitter hesabı Kashkool'u yönetmekle suçlanarak Mart ayında Twitter'ın Dubai ofisinde bulunan Suudi casusları tarafından gözaltına alındı. Al-Jasser'in, tutukluÄŸu sırada gördüÄŸü iÅŸkencelere dayanamayarak hayatını kaybettiÄŸi ifade edildi.
 
Kaynaklara göre bu casuslar, Veliaht Prens Salman'ın eski yardımcısı El-Kahtani tarafından kurulan Suudi Siber Ordusu'nun bir parçası olarak görülüyor. El-Kahtani attığı bir tweette, sahte isimlerin hesapların arkasındaki kiÅŸileri koruyamayacağını söylemiÅŸti.
 
HER OLAYIN ARKASINDA O VAR
 
El-Kahtani ismi Türkiye ve dünyanın çok yakından tanıdığı isimlerin arasında yer alıyor. Cemal Kaşıkçı cinayetinde de yine onun ismi vardı. Operasyonu onun yönettiÄŸi ve canlı olarak takip ettiÄŸi ifade edilmiÅŸti. BBC Türkçe'nin son iddialarına göre ise, El-Kahtani'nin yönettiÄŸi "Kaplan Takımı" sadece Kaşıkçı deÄŸil, baÅŸka cinayetlerde de tetiÄŸi çeken ekip oldu.
 
*Ä°ÅŸkence ile öldürülen Tümgeneral Ali el Kahtani, Veliaht Prens Selman'ın saÄŸ kolu ve Kaşıkçı cinayetini iÅŸlediÄŸi öne sürülen 'Kaplan Takımı'nın lideri Suud el Kahtani deÄŸildir. Her iki isim de asker ve aynı soyadı taşımaktadır. 
18-11/08/foto.jpg
 
KARAR

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.